Ne-am creat singuri emotii…

CSU Asesoft – Dinamo Bucuresti 77-66 (21-15; 10-23; 26-13; 20-15)
Nimeni nu se astepta ca elevii lui Jojic sa dea atatea emotii publicului spectator din Sala Olimpia, aseara, chiar daca adversarul se numea Dinamo Bucuresti. Oaspetii au inceput curajos partida, conducand sistematic, in primele patru minute de joc, spre uimirea gazdelor, care ramasesera parca blocate de tupeul oaspetilor. A fost, insa, sfertul lui Obradovic, care, in urma a trei aruncari consecutive dincolo de linia de 6,25 metri, a readus meciul pe fagasul logic. CSU Asesoft – Dinamo 21-15, dupa primul sfert. Parea, pe mai departe, o simpla formalitate pentru ploiesteni in a se distanta, dar lucrurile au luat o turnura neasteptata. O serie de noua puncte a fostului component al Asesoftului, Nicu Toader, la care s-au adaugat reusitele lui Fometescu si Iheadindu au facut ca, la pauza, tabela sa arate un neverosimil 38-31 in favoarea oaspetilor.
Cu handicapul de sapte puncte, CSU Asesoft si-a adus aminte ca nu este o formatie de duzina. Pe rand, Elliot si, cine altul decat Obradovic ?, au compostat cosul oaspetilor, in vreme ce Dinamo dadea o replica palida. Dupa ce Obradovic a egalat la 41-41, se poate spune ca aruncarea lui Blidaru, de trei puncte, a constituit momentul psihologic al intalnirii. Sus-amintitul cuplu Obradovic-Elliot a inceput sa-si faca meseria, ducand CSU Asesoft la cel mai mare ecart, 57-47. Numai cosul lui Fometescu a facut ca, pe finalul sfertului trei, tabela sa arate 57-51 in favoarea ploiestenilor.
Ultimele zece minute ale partidei au dus publicul din Sala Olimpia de la agonie la extaz. Gazdele s-au relaxat prematur, iar Williams, de la dinamovisti, si-a facut mendrele, inscriind sase puncte. Cu cinci minute inainte de final, tensiune maxima; gazdele conduceau cu numai 62 -60. Cine a sunat „desteptarea” ? Nimeni altul decat revenitul in formatie, Avlijas. Dupa ce, pret de trei sferturi din meci aruncase numai anapoda cu cosul si panoul, acestuia i-au „iesit” doua aruncari de la trei puncte, care au readus, cat de cat, lucrurile la normal. A fost completat, in stabilirea rezultatului final, de catre Reginald Elliot, care a ridicat scorul la 77 – 66, tabela inghetand la acest scor.
Sigur, se poate spune ca ecartul de numai 11 puncte nu este deloc linistitor in perspectiva meciului retur. Pe de alta parte, insa, nu-i vedem in stare pe elevii lui Vinereanu sa castige la o diferenta care sa le asigure calificarea in semifinale, din doua motive: 1) Bucurestenii reprezinta o formatie care sta, in proportie de 50%, in forma lui Fometescu – destul de fragil la capitolul conditie fizica si 2) Ploiestenii au invatat, speram, lectia: sa nu-ti subestimezi adversarul. Fiindca, diferenta de numai 77 – 66, de acest lucru a fost cauzata. In rest, Dinamo poate sa spere. Si-atat…
CSU Asesoft
Adrian Blidaru 7 puncte (1×3), 2 recuperari, 4 pase decisive
Reggie Elliot 18 (1×3), 3 rec, 4 pd
Levente Szijarto 5 (1×3), 3 rec, 1 pd
Virgil Carutasu 15 (1×3), 5 rec, 2 pd
Bojan Obradovic 26 (3×3), 13 rec, 4 pd
Rezerve
Aleksandar Avlijas 6 (2×3), 1 rec, 3 pd
Milos Zivanovic 1 rec, 1 pd
Mihai Paul 2 rec, 2 pd
Antrenor: Mladen Jojic
Dinamo Bucuresti
Claudiu Fometescu 14 (2×3), 6 rec, 6 pd
Uche Iheadindu 12 (2×3), 4 rec, 2 pd
Razvan Popa 4, 1 rec, 2 pd
Pedrag Saporac
Demetrius Williams 17, 18 rec, 4 pd
Rezerve
Liviu Caraiani 1
Nicolae Toader 18, 1 rec
Daniel Tudosa 1 rec, 1 ppd
Antrenor: Alexandru Vinereanu
Declaratii
Alexandru Iacobescu, presedinte Asesoft: „Chiar daca am prins o zi mai slaba si dinamovistii au reusit o prima parte a jocului in care ne-au dominat, conducandu-ne la pauza mare, am reusit sa ne revenim si sa ne adjudecam victoria.
Dinamo este un adversar dificil, care ne-a pus probleme astazi (n.n.-ieri), insa vom incerca sa facem un joc bun la Bucuresti, fiind la adapostul acestor 11 puncte.
La faza in care Razvan Popa s-a ciocnit cu Blidaru si a intrat in mine (n.n.-presedintele a stat pe margine, langa banca de rezerve), i-am atras atentia sa-si protejeze si adversarul atunci cand intra asa. Am fost eliminat pe nedrept, fiindca nu am zis nimic. Insa nu am protestat, pentru a calma spiritele.”
Demetrius Williams, pivot Dinamo: „Am jucat bine, sunt mandru de felul in care ne-am comportat. Din pacate, am terminat „benzina” pe final de partida, iar Asesoft a stiut sa speculeze. Sper sa jucam mai bine la Bucuresti, dar scopul nostru este sa devenim o echipa. Va garantez ca vom fi un adversar periculos pentru orice formatie in playoff.
Carutasu si Obradovic sunt cei mai dificili adversari din campionat. Jucatori puternici, valorosi, atletici, cu mare experienta. Sunt sigur ca vom fi toti trei la All Star Game-ul romanesc si ca vom face spectacol.”
Alexandru Vinereanu: „11 puncte reprezinta o diferenta care in baschet se poate intoarce oricand, dar sincer nu sunt prea optimist. Noi trecem printr-o perioada nefasta, nu am castigat de patru meciuri, insa ne jucam sansa pana la capat.”
Florin TANASESCU, Ionut GEORGESCU; foto: Alexandru POPESCU