Scotland Yard-ul a anuntat ca moartea fostului agent rus Aleksandr Litvinenko, atribuita unei otraviri cu poloniu 210, va fi considerata de acum inainte crima.
Scotland Yard se referea pana acum la decesul fostului agent rus, survenit la 23 noiembrie la Londra, ca la o ”moarte suspecta”. ”Este important sa subliniem ca nu am tras nicio concluzie cu privire la mijloacele folosite, motivul sau identitatea celor care ar putea fi responsabili de moartea lui Litvinenko”, se adauga in comunicatul politiei britanice.
Cazul lui Litvinenko, care l-a acuzat de moartea sa, intr-o scrisoare anuntata postum, pe presedintele rus Vladimir Putin, a facut valva in mass-media si nu numai, interesul fata de caz fiind sustinut de descoperirea de urme mai mult sau mai putin semnificative de radioactivitate intr-o serie de locuri publice din Londra.
Fostul spion rus, Alexandr Litvinenko, a fost inmormantat, ieri, la Londra. Litvinenko s-a convertit la islam cu doar cateva zile inainte de a muri si a fost inhumat in rit musulman.