Pentru noi, sunteti campioni !
CSU Asesoft – Estudiantes Madrid 89 -77 (20-30; 26-22; 28-22; 15-23)
Zece minute pana la finalul unei intalniri nerecomandate cardiacilor. CSU Asesoft – Estudiantes Madrid, 74-74. In sala Olimpia, din Ploiesti, mai era de jucat, aseara, ultimul sfert. Ocokoljic este la capatul puterilor. A dat, pret de trei sferturi din meci, tot ce-a putut din el. Si-a devenit, pentru o sala arhiplina, eroul serii. I-au iesit 32 de puncte. Desi, a punctat pentru CSU Asesoft „doar” de atatea ori, adevarata valoare a sarbului si a ploiestenilor n-a fost reflectata de scorul inscris la final pe tabela de marcaj. Au inceput, timorat, si primul sfert arata un ecart de zece puncte pentru iberici (20-30). Mc Donald puncta ca un compostor, servit ideal de compatriotu-i de peste Ocean, Garnett. Ne asteptam la ce-i mai rau. “Diferenta de cel putin douazeci de puncte in favoarea ibericilor”, acesta era pronosticul inaintea partidei. Si-a intrat in rol antrenorul Jojic: „Nu sunt galactici, sunt si ei oameni, cu doua brate ca si voi. Hai ca se poate !” Si-a inceput recitalul marca Sasa Ocokoljic. Pase, aruncari de trei puncte, recuperari. Toate acestea au facut ca, la pauza mare, scorul sa fie CSU Asesoft – Estudiantes Madrid 46-52. Fostul jucator al ploiestenilor, Vlado Arnautovic, ajuns la sala cu o ora inainte de intalnire, ne avertizeaza: “Totul este sa nu-l lase conditia fizica pe baiatul asta. Daca o tine asa, Asesoft poate castiga meciul”. Ne uitam la el uluiti. Vlado adauga: „Echipa nu are experienta. Daca-i luam pe spanioli tare, ar fi fost lamurita treaba”.
Ne dumirim si noi ca fostul component al Asesoft avea perfecta dreptate. Sfertul trei este adjudecat tot de catre ai nostri, cu 28-22 ! Si-a reintrat in mana tandemul Hargrove – Elliot, ultimul punctand pentru 74 -74. „Pentru noi, sunteti campioni”, scandeaza cei peste 3.000 de spectatori. Elliot, Eliot… Inger si demon. Spaniolii forteaza desprinderea, distantandu-se la patru puncte. Americanul egaleaza la 80. Mai erau 7 minute de joc. Inger pentru ca a reusit egalarea. Demon, cata vreme, avand atacul, acelasi Elliot incearca o aruncare de trei puncte. Ratata ! Se scandeaza in continuare: „Pentru noi, sunteti campioni”. Trei minute de infern. Ne apropiem la numai un singur cos 85-87. Risca Ocokoljic o alta aruncare de trei puncte. Nu i-a iesit…”Poate ca m-am grabit atunci, nu stiu nici eu ce s-a intamplat. Simteam insa ca putem castiga partida. Pe de alta parte, eram la capatul puterilor”, ne-a explicat conducatorul de joc al ploiestenilor. Cine-l poate acuza ? De-aici, partida si-a urmat cursul (ne)firesc: ibericii inscriu cat sa-si asigure o victorie chinuita, cu 87-89. “Putem foarte bine sa castigam noi, dar sortii au fost de partea lor astazi”, concluzioneaza Elliot. Si-ar fi dorit mult de tot sa castige. Inca mai are intiparit complexul spaniol. “Sa nu uitam ca am jucat totusi, cu una dintre cele mai bune echipe de pe continent”. Mai apoi, adauga: “Daca vom evolua asa in viitoarele meciuri, cred ca avem sanse mari de a ocupa locul doi in grupa”.
De aceeasi parere este si tehnicianul Jojic, care avea sa afirme la finalul intalnirii: „Poate credeti, poate nu, dar in seara aceasta am castigat o echipa. Nici eu nu am crezut ca putem juca de la egal la egal cu o formatie de talia lui Estudiantes”.
Noi credem …
In numarul de maine al ziarului – alte detalii despre o confruntare pe care, cu un plus de concentrare, dar si un dram de noroc, Asesoft ar fi reusit chiar s-o castige.
Foto: Alexandru POPESCU
Florin TANASESCU

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorUN ULTIM ROL…