Stiti sa oferiti o floare ?

Toate florile sunt frumoase, dar e bine sa tineti cont ca fiecare sezon are florile sale. Sa nu le ocoliti de dragul originalitatii, cu gandul ca orhideele sunt mai distinse. A oferi o floare este un act de sensibilitate si implica, pe langa anumite sentimente, si un respect purtat persoanei careia o oferiti. De aceea, aveti grija cum o oferiti.
* Florile se ofera, de obicei, fara ambalajul pe care l-ati cumparat, chiar daca este foarte frumos. Veti scoate hartia si o veti face sa dispara, eventual in buzunar sau in poseta, inca inainte de a intra in casa.
* Ambalajul poate ramane doar cand a fost special gandit ca sa puna in evidenta un anumit aranjament floral. Inmanati florile cu cozile in jos.
* La noi in tara exista obiceiul de a oferi flori in numar impar. Se spune ca totul in aceasta lume are pereche, iar persoana care le primeste completeaza buchetul.
* In schimb, la ceremonii funebre, se duc flori in numar par, chiar si jerbele respecta aceasta regula.
* Nu se dau flori barbatilor decat in situatii deosebite sau daca se afla la spital.
* Imediat ce ati primit flori, le asezati intr-un vas cu apa. Cand asteptati musafiri, veti avea la indemana, gata pregatite, vase de diferite marimi.
* Cand oferiti flori cu o anumita ocazie, rostiti in acelasi timp si o formula de felicitare. Daca le duceti cand mergeti intr-o vizita, nu spuneti nimic. In schimb, gazda va multumi, le va admira si, in nici un caz, nu va spune ,,Vai, nu trebuia sa va deranjati” sau ,,De ce ati dat atatia bani, cand sunt atat de scumpe?”
* Cand un cuplu merge in vizita, domnul e cel care ofera florile gazdei.
Larisa DRAGOMIR