F.T.

În “ Săptămână a prevenirii criminalității”, desfășurată în perioada 4 – 7 iunie , polițiștii prahoveni s-au axat îndeosebi pe activități menite să reducă riscul de victimizare a minorilor.
„Prezenți în majoritatea unităților de învățământ din județ, polițiștii au abordat tematici specifice fiecărei categorii de vârstă: de la reguli de circulație, contactul cu necunoscuţii şi cât de important este să asculte de părinţi şi de dascăli, până la subiecte mai complexe, de domeniul infracțiunilor de crimă organizată”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
De referință pentru acest ultim domeniu sunt activitățile desfășurate de polițiști în colaborare cu reprezentanți ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane. Una dintre acestea a avut loc la Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria”, din Vălenii de Munte, unde, alături de polițiștii de proximitate din oraș, cei 58 de minori instituționalizați, cu vârste cuprinse între 12-18 ani, au aflat de la specialiștii în domeniu cât de important este să păstreze o marjă de siguranță în raport cu cei din anturajul lor, cu tentațiile adolescenței şi fată de cei cu care s-ar putea împrieteni pe internet. Pe lângă materialele informative, adolescenților le-au fost oferite şi bunuri care să le fie nu numai de folos, ci să le și aducă aminte de mesajul transmis în această ocazie (ghiozdane şi umbrele inscripționate). Alte activități pe aceeași tematică şi în aceeași formulă partenerială – cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – au mai fost desfășurate la Școala Gimnazială „Ion Ionescu” Valea Călugărească.