Tulburarile interne din PSD nu s-au incheiat. Ieri dupa- amiaza, senatorul PSD Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in guvernul Adrian Nastase, si-a anuntat demisia din partid. Anuntul a fost facut chiar in plenul Camerei superioare a parlamentului.
Rodica Stanoiu a invocat printre motive „linsajul fizic si mediatic” la care ar fi fost supusa dupa ce a fost chemata la CNSAS, anuntand ca regreta ca nu a plecat din partid in 2003-2004. Ea a spus ca „nu mai vrea ca Ion Iliescu si Mircea Geoana sa fie intrebati, ori de cate ori ies in public – ce faceti cu Rodica Stanoiu?”.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a refuzat sa comenteze gestul Rodicai Stanoiu de a demisiona din partid, el precizand ca nu cunoaste motivele care au stat la baza acestei decizii. Liderul PSD a precizat ca a avut o discutie privata cu Rodica Stanoiu, insa nu poate oferi niciun fel de detalii, atata timp cat convorbirea respectiva este confidentiala.
Rodica Stanoiu a fost in situatia de a ramane fara sprijinul politic al conducerii PSD pentru presedintia Comisiei senatoriale de Abuzuri, fiind, in acelasi timp, acuzata ca a colaborat cu Securitatea. PSD a anuntat ca ii va da afara din partid pe acei membri despre care CNSAS decide ca au colaborat cu Securitatea ca politie politica.