CSU Atlassib Sibiu – CSU Asesoft 70-98 (32-62)


Ieri dupa-amiaza, in Palatul sporturilor „Transilvania”, din Sibiu, asistenta a ramas muta in fata demonstratiei de forta a celor mai buni baschetbalisti din Romania, la ora actuala – jucatorii de la CSU Asesoft Ploiesti. In derbiul care avea sa stabileasca liderul sezonului regulat al editiei 2005-2006 a campionatului Diviziei A masculine, campionii tarii au dispus cu scorul de 98-70 (62-32), de echipa locala, CSU Atlassib, dupa o prima jumatate de meci devastatoare, in care contingentul americano-francezo-roman al gazdelor a fost „numarat in picioare”. Fapt care a fost demonstrat, de altfel, si de rezultatul cu care s-au incheiat primele 20 de minute ale intalnirii. Efectiv, fanii locali au fost incantati de jocul oaspetilor !
La adapostul unui ecart consistent de 30 de puncte, alb-albastrii au mai redus motoarele, dar au avut tot timpul jocul la discretie. Asta chiar daca antrenorii Mladen Jojic si Constantin Mircea au rulat intreg lotul deplasat in Ardeal. Singurii care au mai facut fata, cat de cat, „tavalugului” ploiestean au fost americanii de culoare Clavon (23 de puncte), Argrett (13) si Evans (12). MVP-ul partidei de la Sibiu, desemnat de comisarul bucurestean Ion Breza, a fost Catalin Burlacu (foto), de la CSU Asesoft.
Colectivul tehnic al ploiestenilor a mizat pe urmatorul „5”: Ocokoljic (12 puncte; 1×3 puncte), Avlijas (15; 2×3); Krasic (7), Burlacu (22; 2×3), Carutasu (9), pe parcursul meciului mai fiind folositi si Blidaru (9; 1×3), Szijarto (6), Dodoc, Apostol (16), Dogaru (2) si Hartman.
Dupa participarea la „All Star Game”, sambata, 15 aprilie, in Sala sporturilor „Horea Demian”, din Cluj, unde vor fi prezenti cinci baschetbalisti de la CSU Asesoft (Burlacu, Carutasu, Szijarto, Krasic si Ocokoljic) si antrenorul lor principal, Mladen Jojic, va urma, in perioada 18-19 aprilie, Final Four-ul Cupei Romaniei. In una dintre semifinale, se vor intalni, din nou, si tot la Sibiu, CSU Atlassib si CSU Asesoft, care vor lupta pentru un loc in finala mare, in care se vor putea confrunta fie cu BU Poli-Mobitelco Cluj, fie cu Dinamo-Erbasu Bucuresti.
Dragos TRESTIOREANU