Dana Reeve, femeia care si-a castigat admiratia lumii intregi pentru devotamentul cu care si-a ingrijit sotul paralizat, pe actorul Christopher Reeve, timp de aproape un deceniu, a incetat din viata in urma unui cancer pulmonar, la varsta de 44 de ani.
Actrita si cantareata la randul ei, Dana Reeve, a renuntat la cariera sa pentru a fi alaturi de Christopher, cel care a facut celebru personajul Superman, si a ramas paralizat in urma unui accident de calarie produs in 1995. Dana Reeve a incetat din viata luni noapte la un spital din New York, a precizat Kathy Lewis, presedintele Fundatiei Christopher Reeve. Desi nu a fost fumatoare, Dana Reeve a fost diagnosticata in luna august 2005 cu cancer pulmonar.
Dana are un baiat in varsta de 13 ani din casatoria cu Christopher Reeve. „In numele intregului Consiliu de administratie si al personalului Fundatiei Christopher Reeve nu putem sa spunem decat ca suntem nespus de intristati de disparitia Danei Reeve, a carei noblete si curaj in cele mai dificile circumstante au reprezentat un punct de sprijin si de inspiratie pentru noi toti”, a precizat Kathy Lewis intr-un comunicat oficial. Dana Reeve a fost presedintele Fundatiei Christopher Reeve pentru Persoanele Paralizate, organizatie care a finantat studii stiintifice pentru imbunatatirea vietii oamenilor cu un astfel de handicap. Pentru moment nu a fost anuntata data la care va avea loc ceremonia funerara.