Seria de cinci victorii consecutive reuşită de CSM Petrolul Ploieşti în Liga Naţională de Baschet Masculin s-a încheiat cu deplasarea de la Sibiu! Din păcate, ploieștenii nu au prins o zi grozavă, mai ales în plan ofensiv, iar gazdele, împinse de la spate de toţi cei prezenţi în Sala Transilvania, mai puţin de superba galerie de circa 25 de persoane venită de la Ploieşti pentru a-i susţine pe elevii lui Mihai Popa, au reuşit să se impună cu un nesperat, probabil, 82-70 (13-10, 27-23, 19-20, 23-17).
Ziua proastă s-a cunoscut… din primul sfert, în care ”ai noștri” au marcat doar 10 puncte, însă asta şi pe fondul unei agresivităţi a defensivei sibiene tratată cu indulgenţă de arbitri, nu la fel stând lucrurile şi sub celălalt panou. A continuat, practic, „vânătoarea de români” de la Piteşti, iar dacă, în Trivale, Bogdan Popa avea 4 greşeli personale încă de la pauză, de data aceasta a fost rândul lui Octavian Popa Calotă să stea mai mult pe bancă exact din acelaşi motiv.
Chiar şi aşa, pe „mâna” lui Andris Misters – foarte bun de la distanţă (4/5) până când a fost luat la ochi de gazde şi apărat corespunzător – şi cu un Veljko Brkic care parcă nu ştie şi nu acceptă să piardă (30 de puncte), CSM Petrolul Ploieşti a stat permanent în coasta unei echipe locale ce s-a autodepăşit, ce-i drept, în multe momente. Finalul i-a găsit pe oaspeți la două posesii în spate cu ceva mai mult de 3 minute rămase înainte de sfârșitul meciului (72-67), însă lipsa de inspiraţie şi încredere în atac au fost decisive în stabilirea învingătoarei, la o diferenţă prea mare însă, în raport cu potenţialul celor două formaţii. Dar, când unii au 28 de „libere” şi alţii doar 14, probabil că a ieşit totul ”cum trebuia”. Pentru unii…
Pentru CSM Petrolul Ploieşti, au jucat astăzi: Brkic (30 puncte, 2×3), Misters (15, 4×3), B. Popa (11 puncte, 10 rec), Funderburk jr. (5, 1×3), Chiţu (3, 1×3), Mitchell (2), O. Popa Calotă (2), Aughburns (2) şi Milin.
Urmează, la mijlocul săptămânii, ultima etapă a turului celor două conferinţe, în care, însă, CSM Petrolul Ploieşti stă, aşa că următoarea partidă este cea de duminică, ora 18.00, de la Târgu Jiu, contând pentru runda a 10-a a primei faze a campionatului.