Consiliul ALDE Europe – partidul liberal european din care face parte USR alături de alte 60 de partide – a adoptat o rezoluţie prin care cere Consiliului JAI să voteze în favoarea aderării României la spaţiul Schengen.
Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES, rezoluţia iniţiată de USR şi co-semnată de partidele liberale din Bulgaria şi Croaţia exprimă ferm sprijinul familiei liberale europene pentru aderarea tuturor celor trei ţări la spaţiul de liberă circulaţie.
Vicepreşedintele USR Dan Barna, lider al delegaţiei USR la Consiliul ALDE Europe, spune în context că „întreaga familie liberală europeană susţine România pentru aderarea la Schengen. Semnalul dat de cel mai reformist partid european este unul clar: acesta e momentul în care se desăvârşeşte unificarea Europei”.
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a efectuat recent o vizită la Bruxelles în care a pledat cauza României în întâlniri oficiale atât la Parlamentul European, cât şi la Comisia Europeană şi partide membre ALDE Europe.