CS Blejoi a terminat anul 2022 în stil de echipă ”de locul 1”, câștigând derbiul seriei a 5-a și asigurându-și, cu un avans de 11 puncte față de locul 2 – deținut chiar de adversara, CSO Plopeni -câștigarea seriei a 5-a din Liga 3, la finele sezonului regulat! O performanță frumoasă, confirmată de rezultatul din derby, 2-1 în derbiul județean, plopenarii având, la rândul lor, merite incontestabile și statut de revelație a seriei, deși, în ultimele meciuri, băieții lui Daniel Dumitrache au fost în scădere de turație!
Echipa pregătită de Vișan, apoi de Răzvan Vlad, a dominat seria de la un capăt la altul, iar avansul concludent din clasament este cel mai bun ”indicator” al diferenței de valoare, CS Blejoi fiind echipa mai bună, mai conectată la rezultate, cu perspective mai interesante, prin prisma lotului, mediei de vârstă, condițiilor oferite. Dar, despre ”analiza” eșalonului trei și a echipelor prahovene va fi timp destul, până pe 11 martie, când se reia întrecerea…
Revenind la meci, e de notat că a fost un derbi de uzură, pe un teren greu, moale, în care gazdele au deschis repede scorul, prin Nițescu, la capătul unei faze frumoase de atac, apoi au ”redus turația”, plopenarii fiind echipa mai preocupată de atac, nervii (a fost ploaie de cartonașe, în condițiile unui arbitraj care nu a ”strălucit” deloc), greșelile neforțate și întâmplarea, în ambele tabere, fiind ingredientele reprizei I.
După pauză, plopenarii au obținut egalarea, justă, după presiunea pusă, ”veteranul” Cătălin Vlad relund, din marginea careului mic, în plasă, o minge ”lăsată” de Ciobanu, reușita de 1-1 a oaspeților având efectul de a… trezi echipa gazdă, care și-a dat seama că riscă să strice sărbătoarea de final de an care tocmai urma! Și ”omul meciului” –Munteanu -a marcat din centrarea lui Șandru, golul de 2-1, care s-a dovedit victorios, finalul fiind unul fără evenimente, cu gândul la vacanța care a găsit ”toată lumea mulțumită”!

CS Blejoi – CSO Plopeni  2-1 (1-0)
Stadion: ”Comunal”. Spectatori: circa 150. Au marcat: Mihai Nițescu (2), Cosmin Munteanu (60) / Cătălin Vlad (51)
CS Blejoi: Bălănică – Drăgoi (88 Șerban), T. Giuroiu, Șandru, Ghinea – Pahonțu, I. Șerban (68 Brăilă), – C. Munteanu, Enache (90 N. Badea), Nițescu (88 Cl. Stoica) – Lambru (cpt). Antrenor: Răzvan Vlad.
CSO Plopeni: Georgescu – Al. Giuroiu, R. Alecsandru, Minea, Chejnoiu – Răileanu (65 A. Rusu), Rudaru (75 D. Iancu) – C. Vlad (cpt), Păun (86 R. Zamfir), C. Dumitru – A. Ciobanu. Antrenor: Daniel Dumitrache.
Avertismente: Ghinea (28), Munteanu (41), Lambru (42), T. Giuroiu (54), Șandru (56), Drăgoi (80), Pahonțu (81) / Minea(31), Ciobanu (44), E. Alecsandru (57), Al. Giuroiu (66).
Au arbitrat:Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeș) – Ionuș Bobe (București), Silviu Goicea (București).
Observatori: Bogdan Dragoș (Făgăraș), Victor Radu (București).
Jucătorul meciului: Cosmin Munteanu (Blejoi).

Liga 3, Seria 5, etapa 15
SR Braşov – Olimpic Zărneşti  2-1
Mihai Ion (8, 10) / Nicolae Mariean (90+4 – penalty)
AFC Odorheiu Secuiesc – KSE Târgu Secuiesc 1-1
Zsolt Tanko (84 – autogol) / Erik Albu (76)
Olimpic Cetate Râşnov – CS Păuleşti  2-0
Vlad Boţia (53, 84)
CS Blejoi – CSO Plopeni 2-1
Mihai Niţescu (2), Cosmin Munteanu (60) / Cătălin Vlad (51)
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 – Kids Tâmpa Braşov 2-3
Denis Renţa (3), Vlad Toma (75) / Rareş Sburlea (38), David Bugnar (50), Iulian Nechita (90+2)