F.T. 

Ieri dimineaţă, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova au pus în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane din București și din județele Dâmbovița, Ilfov, Hunedoara şi Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile.
Motivul descinderilor este explicat de către reprezentanţii poliţiei prahovene prin faptul că «din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenților economici administrați achiziții fictive de la societăți comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influența negativ obligațiile fiscale datorate bugetului de stat». (Comunicat IPJ Prahova). Nouă mandate de aducere urmau să fie puse în aplicare în cursul zilei de ieri, prejudiciul estimat ridicându-se la 10.089.756 de lei.
În documentul de presă amintit se mai menţionează faptul că suportul de specialitate al acţiunilor a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar descinderile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și ai inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Ilfov și Hunedoara.