Începând de astăzi, timp de două săptămâni, Halele Centrale Ploiești vor fi, din nou, închise. Decizia a fost luată, de data aceasta, nu către inspectorii de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ci chiar de către conducerea instituției care are în administrare acest imobil.
”În perioada 19 septembrie – 2 octombrie 2022, hala principală a imobilului Halele Centrale va fi închisă pentru lucrări de renovare și igienizare, activitatea comercială fiind închisă. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se arată într-un anunț al S.C. Hale și Piețe care a fost lipit pe ușile de la toate intrările de la Halele Centrale. Reamintim că, pe data de 8 septembrie a.c., cei de la ANPC au efectuat o serie de controale la mai multe obiective – spații comerciale, piețe, restaurante etc. – inclusiv la Halele Centrale Ploiești, ca urmare a multiplelor deficiențe întâlnite în comerțul desfășurat în această incintă.
După ce s-a făcut curățenie, a doua zi, pe 9 septembrie, cu avizul inspectorilor de la ANPC care au făcut reverificări la fața locului, spațiile comerciale s-au redeschis, mai puțin în două sectoare, Pește și Lactate, unde, de altfel, s-au găsit și cele mai multe nereguli. Pe de altă parte, vinerea trecută, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia, a transmis următorul comunicat: ”În urma acțiunilor de control din data de 08.09.2022, S.C. Hale și Piețe S.A. a fost sancționată cu amendă în valoare de 15.000 lei și un avertisment, precum și cu măsura complementară de oprire temporară a activității, până la remedierea deficiențelor. Ca urmare a solicitării operatorului economic de redeschidere a activității, în data de 15.09.2022, comisari din cadrul CJPC Prahova, sub coordonarea lui Ion Iordăchescu, comisarul șef al Regiunii Sud Muntenia, au verificat modul de îndeplinire a măsurilor dispuse, au constatat remedierea deficiențelor, operatorul economic primind acordul pentru redeschiderea activității”.