F.T.

Magistraţii prahoveni l-au arestat preventiv, pentru 30 de zile, pe un bărbat din Bărcăneşti, acesta fiind acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
Motivul pentru care acesta a ajuns în faţa judecătorilor este explicat de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova în următorul comunicat de presă: „ În urma investigaţiilor efectuate, la data de 27 septembrie a.c., angajaţi ai Biroului de Combatare a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au reţinut o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Ancheta a fost demarată ca urmare a faptului că, în data de 11 septembrie, în jurul orei 21.45, polițiștii ploieşteni au fost sesizați, prin intermediul Numărului Unic <<112>, de către o femeie, cu privire la faptul că mama sa ar fi victima unei infracțiuni. Polițiștii au constatat că sesizarea se confirmă, fiind identificată persoana vătămată care a declarat faptul că, în timp ce se deplasa pe o stradă din zona de Nord a municipiului Ploiești, un bărbat i-ar fi smuls lanțul de la gât, fugind într-o direcție necunoscută.
În continuare, polițiștii au efectuat activități investigativ-operative și au reușit identificarea persoanei bănuite ca fiind un bărbat de 50 de ani din comuna Bărcănești. A urmat o percheziţie la domiciliul bărbatului, pentru completarea probatoriului existent. Ulterior, oamenii legii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar mai apoi, instanţa de judecată a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile».