Portarii Avram, Moroz și Jercălău, apărătorii Borța, Pashov, Olaru, Huja, Tamaș, Meijers, Horj, Țicu și Velisar, mijlocașii Cebotaru, Seto Takayuki, Cioiu, Murariu, Jair, Tucaliuc, Bratu, Dragoș Gheorghe și atacanții Grozav, Măzărache și Ivanovski vor pleca astăzi spre Turcia, acolo unde Petrolul se va antrena în următoarele două săptămâni! Între timp, locația cantonamentului, anunțată inițial, s-a modificat, elevii lui Nae Constantin urmând să meargă la Bolu – aproape de Izmit, o zonă unde va avea mai multe echipe disponibile pentru partide amicale.
Așa um se poate observa, lotul s-a completat ”din mers”, între timp, față de antrenamentele de săptămâna trecută, rămânând acasă câțiva dintre ”copii” – anume Mihai Constantinescu, Antoniu Manolache (se pare că va merge la Buzău) și Tolea. A ”rezistat” în schimb Olaru, s-a ”reinfiltrat” Horj, în timp ce lista noutăților cuprinde nume importante – jucători experimentați, Tamaș, brazilianul Jair și Mirko Ivanovski, care și-a reziliat angajamentul cu Dinamo și va completa un compartiment ofensiv unde, în continuare, golgheterul de anul trecut, Sorry Diarra nu este ”de găsit”.

Gabriel Tamaș a semnat un acord valabil până în vara anului 2024. Jucătorul cu 67 de selecții în prima reprezentativă „tricoloră” va fi, astfel, unul dintre stâlpii defensivei „galben-albaștrilor” în noul sezon. „Mi s-a părut foarte interesant proiectul de la Ploiești și a contat foarte mult faptul că Petrolul este un club de tradiție, cu niște fani extraordinari! În plus, cunosc oameni în Ploiești cărora le place foarte mult fotbalul și mie îmi place să fac oamenii fericiți! La Astra i-am făcut, la Voluntari i-am făcut, acum sper să facem și Ploieștiul fericit!”, a spus Gabi Tamaș.
Ajuns la vârsta de 38 de ani, Tamaș are în spate o carieră impresionantă, cu prezențe în câteva dintre marile campionate ale Europei, precum cele ale Spaniei, Angliei, Franței, Turciei, Rusiei sau Israelului. În străinătate, Tamaș a jucat pentru Spartak Moscova, Galatasary Istanbul, Celta Vigo, AJ Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, Cardiff City și Hapoel Haifa, iar în țară pentru Dinamo București, CFR Cluj, Steaua București, Astra Giurgiu, Universitatea Cluj și FC Voluntari, având în palmares un titlu de campion și trei Cupe ale României, precum și Cupa și Supercupa Israelului.
FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord și cu mijlocașul brazilian Jair Tavares da Silva, acesta semnând un contract valabil pentru următoarele două sezoane.

În vârstă de 27 de ani, Jair vine din Finlanda, acolo unde evolua din 2016. Ultima dată la HJK Helsinki (50 de meciuri/15 goluri marcate), echipă cu care a cucerit titlul de campion în 2021, mijlocașul sud-american a mai jucat pentru AC Oulu (82 meciuri/9 goluri) și FC Ilves Tampere (61 meciuri/6 goluri), cu ultima echipă câștigând și Cupa Finlandei (2019).
Cum jucătorul a avut probleme grave în țara de unde a venit, Petrolul a ținut să explice situația sa! ”Înainte de a demara discuțiile cu Jair Tavares da Silva, clubul nostru a luat act de problemele, de natură legală, pe care jucătorul brazilian le-a avut în Finlanda. Cum faptele s-au petrecut cu mai mulți ani în urmă, iar comportamentul ulterior al jucătorului a fost ireproșabil, am considerat că verdictul dat nu trebuie să-i refuze lui Jair dreptul de a munci și de a-și întreține, astfel, familia. În plus, pentru a demara formalitățile legale privind semnarea contractului, clubul nostru a solicitat cazierul judiciar al jucătorului, iar documentul, eliberat pe data de 16 iunie, nu menționează elemente ce ar fi putut împiedica legitimarea sa. FC Petrolul nu va tolera sub nicio formă abaterile de natură penală și va fi, întotdeauna, un susținător ferm al principiilor și valorilor morale și legale.” – a anunțat Petrolul, despre Jair, care a fost condamnat în Finlanda pentru abuz sexual asupra unei minore de 12 ani (!!!), la momentul nefericitului eveniment.
De amintit și că mijlocașul japonez Takayuki Seto a semnat prelungirea contractului cu FC Petrolul Ploiești, noul acord urmând să se întindă până la finalul stagiunii 2022-2023. Seto (36 de ani) a fost unul dintre oamenii care au oferit consistență parcursului echipei către Liga 1, evoluând în 26 de partide în sezonul trecut. Niponul a marcat și un gol, extrem de important, în remiza înregistrată în deplasarea cu FC Hermannstadt (scor 1-1), din play-off-ul ediției trecute a Ligii 2.
Iar lotul va mai suferi ceva ”retușuri”, dar, oricum, prinde contur, tot mai mult!