George Marin

Păuleștiul și Adunații Copăceni au jucat partida tur a barajului de promovare de pe poziții egale. Jocul în sine a arătat diferențe minime în concepțiile de joc, în puterea fizică și în cea mentală. Niciuna dintre echipe nu a arătat ceva cu mult peste nivelul ligilor județene pe care le-au câștigat. Dar au fost aproximativ la același nivel cu alte echipe care au evoluat în liga către care tind. Jocul, unul cu multe întreruperi, a părut a fi egal, caracterizat de prudență, în special în prima parte. Oaspeții au fost ceva mai deciși în duelurile unu-la-unu, în timp ce Păuleștiul și-a respectat statutul de echipă gazdă ținând mai mult balonul, dar fără a arăta idei clare în atac. Doar Laurențiu Dumitru a încercat să organizeze jocul la mijlocul terenului, dar a fost cam singur, Neacșu balansând lucrurile bune cu greșelile. O bună situație au avut gazdele la combinația rapidă, la linia careului mare, cu pasa scurtă trimisă de Ruptureanu către Cristian Vasile, șutul acestuia din urmă fiind blocat de Stanciu (min. 12), rămas ca ultim apărător advers. Păuleștiul a mai obținut câteva cornere, dar execuțiile nu au adus nimic limpede, nimic periculos pentru poarta adversă. Mai periculoși și mai direcți au fost oaspeții, la o lovitură liberă din apropierea careului, situație rezolvată de Nedelcu și Țugui (min. 16). Sincopa aceasta din apărarea gazdelor nu a fost singulară, Alex Costin ratând două bune situații (min. 34, 42).
La reluare, ocaziile au balansat rapid de ambele părți. Căpraru a salvat din fața lui Marin (min. 53), Cristian Vasile a trimis, cu capul, peste poartă (min. 55), trioul Căpraru, Nedelcu, Năstase a salvat din fața aceluiași Marin (min. 56), iar Ursu a încheiat seria ocaziilor din debutul mitanului (min. 58). După primul (abia acum!) șut cadrat al Păuleștiului (Vasile, min. 62) și mingea „ciupită” de Ruptureanu, trecută în cros pe lângă poarta giurgiuveană (min. 63), oaspeții au marcat golul cu care au câștigat prima manșă a barajului. La un corner bătut la bara apropiată de grăsuțul, lentul, dar tehnicul Ciupitu, Năstase a „bărbierit” mingea care a zburat direct sub bară, Nedelcu neputând face ceva împotriva autogolului. Gazdele au întețit atacurile, dar, cu puterile diminuate, ca și ale giurgiuvenilor, n-au mai avut decât două ocazii clare, din poziții libere, prin Vasile (luft în fața porții, min. 74) și prin Ștefan („cap” alături, min. 86).
Am lăsat la urmă faza care a înclinat balanța către oaspeți. Ca să îl parafrazăm pe Ion Minulescu, cel care nu a avut nimic de-a face cu fotbalul, cu a sa poezie care începe așa: „La circ, un accident banal”… La Păulești, un aut banal. Comnoiu se grăbește să arunce din apropierea careului oaspeților. În mijlocul careului, Vasile și Ionică se luptă, dar niciunul nu lovește balonul. O face Ursu, care trimite balonul în poartă. „Centralul” acordă golul, gazdele se felicită, tribuna gazdelor (au fost și ceva oaspeți vocali) este fericită. Este minutul 27 și inima gazdelor crește. Dar descrește imediat. Arbitrul întoarce faza, din gol ajungându-se la același aut, dar bătut de oaspeți!!!!!!! Motivul? Unul pe care Mitică Dragomir nu cred că s-a gândit să îl inventeze. Asistentul 2 a ridicat steagul arătând aut pentru Adunații Copăceni, apoi l-a lăsat jos la aruncarea lui Comnoiu, și și-a adus aminte să reia indicația inițială tocmai atunci când giurgiuvenii se pregăteau să reia jocul. Și arbitrul a crezut acest huța-huța cu steagul, cu decizia, cu trăirile oamenilor și cu soarta meciului!!! Ne jucăm de-a sus-jos? Pentru acest cuplu arbitru-asistent nu poate fi decât o direcție: JOS! Ca în poezia lui Minulescu – „Un salt mortal / Și / Acrobatul nu s-a mai sculat” – în acest caz ar trebui spus „Un aut prost gestionat / Și / Autorul nu a mai fost delegat”. De fapt, ambii autori ai nefericitei co-producții merită pauza de la prezența pe teren.
Pentru Păulești încă nu este pierdută promovarea. Se consideră că scorul este 0-1 la pauză, având în vedere returul de sâmbăta viitoare, la Giurgiu, unde prahovenii pot balansa scorul general în favoarea lor.
CS Păulești – Victoria Adunații Copăceni 0-1 (0-0)
Stadion: Păulești. Spectatori: 600.
A marcat: / Năstase – autogol (min. 70).
CS: Nedelcu – Țugui (cpt.), Al. Ștefan, Năstase, Căpraru – L. Dumitru, Neacșu – Ruptureanu (68 Buză), Comnoiu, Ursu (68 Saulea) – Cr. Vasile (89 Ghiță). Rezerve neutilizate: Mălescu – Enciu, Răduță, Pripu, Leca, Banu. Antrenor: Florin Pripu.
Victoria: Duță – Ionică, M. Torețoiu (cpt.), Stanciu (23 Păun), A. Torețoiu – Ciupitu, Tănase – Tudoroiu (67 I. Andrei), Marin, Frunză (90+4 Necula) – Costin. Rezerve neutilizate: Șerban – Doncu, Cîrstea. Antrenor: Petrișor Păunescu.
Avertismente: Ruptureanu 67, Buză 90+1 / Stanciu 21, M. Terețoiu 32, A. Terețoiu 76.
Arbitru: Adrian Constantin Diaconu. Asistenți: Marius Bărbulescu, Vasilică Viorel Dobre (toți din București).
Observatori: Mihai Hârlab (Brașov) – arbitraj; Mihai Andrieș (București) – organizare.
Jucătorul meciului: Ionuț Marin.