Petrolul a avut parte de un ”scenariu” greu de anticipat, care a dus la cea mai… ușoară victorie din acest sezon, până acum, galben-albaștrii îndeplinindu-și obiectivul de a câștiga cele trei puncte după doar 37 de minute de joc efectiv. Elevii lui Nae Constantin câștigă la „masa verde” meciul de la Timișoara, după ce nocturna de pe „Dan Păltinișanu” a cedat de două ori pe parcursul primei reprise și, conform regulamentului, jocul va fi omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei ploieștene.
Partida de pe „Dan Păltinișanu” nu s-a terminat pe teren, nocturna de pe bătrâna arenă bănățeană fiind cea care, practic, a pus capăt ostilităților când încă nu se terminase prima repriză! Lumina s-a stins, pentru prima dată, în minutul 8, iar „centralul” Iulian Călin a trimis cele două echipe la cabine. După zece minute, organizatorii au reușit să repună instalația în funcțiune, dar doar până în minutul 39, atunci când s-a făcut din nou întuneric. Astfel, conform Art.16, Alin. 10 din ROAF, arbitrul a fluierat finalul întâlnirii, meciul urmând să fie omologat cu scorul de 3-0 în favoarea echipei noastre! Ironia sorții, noctura de pe deplorabilul stadion bănățean fusese inaugurată în anul 2003, chiar împortiva Petrolului ”de după fuziune”…

Fără gol până la momentul opririi

Meciul în sine, atât cât s-a jucat, a fost unul echilibrat. Scorul era egal, 0-0, la momentul suspendării confruntării, după un duel, până atunci, destul de ”precaut” de ambele părți. Până la momentul ”intrării în beznă”, ambele echipe au avut câte o ocazie importantă, practic în aceeași fază, în minutul 25, atunci când Avram a respins șutul din careu al lui Onea, apoi „lupii” au plecat pe contraatac, Dragoș Gheorghe a centrat, de pe stânga, în fața porții, dar Bratu n-a reușit să reia în plasă!
Cam aceasta a fost istoria scrisă la Timișoara. Petrolul va avea trei puncte în plus în clasament, își consolidează, astfel, poziția din fruntea ierarhiei, cu două etape înainte de sezonul regular.
Foto: Seba Tătaru

Politehnica Timişoara – FC Petrolul – meci suspendat în minutul 39

Politehnica: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt), Scutaru, Pamfile – A. Doru, Ignea, Lazăr, Onea – Rogosic, Ursu. Rezerve: Devenish – Gerbi, Iamandache, Zaluschi, Plumbuitu, Bocșan, Olariu, Sîntean, Vukoje. Antrenor: Nicolae Croitoru.
Petrolul: Avram – Pîrvulescu, Vrhovac, Huja, Țicu (cpt) – Cebotaru, Seto – Bratu, Tucaliuc, D. Gheorghe – Diarra. Rezerve: Moroz – Olaru, Lică, Boțogan, Prejmerean, Constantinescu, Saim Tudor. Chindriș, Jarovic. Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Stelian Slabu (Brașov) și Nicușor Marin (Suseni – Argeș).
Observatori: Dan Monea (Aiud) și Viorel Lolea (Reșița).

Dezastru anunţat

Stadionul ”Dan Păltinișanu” aparține de Consiliul Județean Timiș, care îl gestionează prin Direcția de Prestări Servicii și, chiar dacă se știa de câteva zile că sunt probleme cu instalația de nocturnă, ”dezastrul” nu a putut fi evitat. Șeful serviciului a explicat de ce nocturna s-a stins și joi, după ce fusese reparată în dimineața aceleeași zile.
”Din ceeace am vorbit cu administratorul stadionului, Romeo Malac, până acum nu au fost niciodată probleme cu nocturna. Am fost înștiințați că miercuri seara au fost probleme, iar joi firma de mentenanță Cons Electrificare a venit și a schimbat o siguranță care era stricată. Le-am cerut să fie prezenți la meci ieri, ceea ce s-a întâmplat. Ei ne-au dat asigurări că nu vor mai fi probleme, iar la meci s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sâmbătă se vor face noi reparații, pentru a se identifica nucleul problemei, pentru că se pare că nu a fost acea siguranță” – a declarat unul dintre oficialii bănățeni, Ciprian Trocan.
”Nu știu ce ar fi de comentat la meciul acesta. Tot ce e de spus e că starea fotbalului românesc e unde e. E păcat ca un oraș ca Timișoara să nu reușească să ducă un spectacol sportiv până la capăt pe un stadion. Cred că ar fi fost un meci frumos, plăcut. A fost până la momentul întreruperii. Chiar a fost un meci frumos, plăcut, cu faze de ambele porți, două echipe care își doreau să joace fotbal, cu suporteri în tribună. Din păcate, a trebuit să se termine așa. Pentru noi e bine, că punem trei puncte la clasament, dar pentru fotbal nu e bine”, a spus antrenorul Petrolului, după joc.

Repetiţie amicală, fără „principal”

Petrolul a terminat săptămâna trecută cu un joc test, în care adversară i-a fost divizionara prahoveană din Liga a treia CSO Plopeni. Disputat pe cocheta bază sportivă de la Ariceștii Rahtivani, meciul s-a încheiat cu scorul de 5-0 (3-0), pentru „lupi” marcând Saim Tudor, de două ori, Constantinescu, Horj și Măzărache.


Având un lot numeros la dispoziție, staff-ul petrolist caută să-şi țină „în priză” elevii și să le ofere tuturor posibilitatea să joace. Astfel, la două zile distanță de primul meci oficial al anului, încheiat prematur la Timișoara, staff-ul tehnic al „galben-albaștrilor” a perfectat un test în compania formației de eșalon trei CSO Plopeni, în care au evoluat atât jucătorii care au fost rezerve în partida de pe „Dan Păltinișanu”, cât și cei care n-au făcut deplasarea.
„Lupii” au aliniat o formulă de start alcătuită din Moroz – Pashov, Meijers, Sabău, Velisar – Chindriș (cpt), Prejmerean – Constantinescu, Cioiu, Saim Tudor – Jarovic. Imediat după pauză au intrat Duță, Lică, Horj, Olaru, Tolea, Măzărache, Coman și David Ilie, iar pe parcursul reprizei secunde s-a apelat și la tânărul portar Jercălău.
Raportul de forțe din teren a fost unul dezechilibrat, formația noastră dominând confruntarea de la un capăt la celălalt. Saim Tudor (13) a deschis scorul, cu un voleu expediat din mijlocul careului, tot el majorând diferența nouă minute mai târziu, atunci când, cu un șut de la 12 metri, a plasat balonul lângă butul din stânga. Până la pauză a mai înscris Constantinescu (34), cu un șut din lateral dreapta, la colțul scurt, iar, după reluare, Horj (74) și-a făcut debutul cu gol în tricoul „lupilor”, punctând, cu o lovitură de cap, la un corner bătut de pe dreapta. Scorul final, 5-0, l-a stabilit Simon Măzărache (84), cu o reluare din preajma punctului cu var.
De subliniat condițiile excelente în care s-a disputat jocul de astăzi, pe frumoasa bază sportivă de la Ariceștii Rahtivani, organizarea întâlnirii fiind facilitată de către edilii comunei, primarul Gheorghe Orbu și viceprimarul Cristian Brătășanu, și de responsabilul clubului local, fostul fotbalist Gheorghe Rohat.

Nae a lipsit

Interesant este că, la acest joc, petroliștii i-au avut drept ”șefi” pe secunzii Vali Bădoi, Carmel Bărbulescu și Nicolae Grigore. Asta pentru că principalul Nae Constantin a mers, în același timp, să vadă viitoarea adversară – Gloria Buzău, în meciul cu Astra, scor 4-1 pentru buzoieni, considerând că este mult mai important ”să-și facă o părere” despre potențialul Gloriei, decât să-și vadă rezervele în amical.
Foto: Cristi Stavri