Fl. Tănăsescu

Aproximativ 55 de hectare de teren au fost împădurite de către Direcţia Silvică Prahova în cadrul campaniei de toamnă, care s-a încheiat chiar în perioada Sărbătorilor de Iarnă.
Potrivit reprezentanţilor Compartimentului „Cultură Refacere” din cadrul instituţíei, singurul ocol pe raza căruia mai erau de plantat puieţi era cel de la Slănic, unde, cu aproximativ două săptămâni înainte de finalul anului, mai erau de împădurit circa şapte hectare de teren, şi acestea fiind realizate în totalitate până la data de 31 decembrie 2021.
Evident, lucrările de împădurire „nu au ocolit” nici punctul nevralgic „Gropşoarele”, de pe raza Ocolului Silvic Măneciu, acolo unde, reamintim, în luna februarie a anului 2020, a fost culcată la pământ, de vântul puternic, o pădure întreagă, pe o suprafaţă de circa 80 de hectare.
La finalul anului 2021, dintre cele 80 de hectare care necesitau reacoperirea terenului cu specii de puieţi specifici zonei erau deja împădurite 25 de hectare de teren.
Lucrările de plantare, pe raza tuturor ocoalelor silvice prahovene au fost efectuate fie de către firme autorizate, fie de către angajaţi ai unor instituţii publice, prin voluntariat.
Tot reprezentanţii Compartimentului „Cultură Refacere” din cadrul Direcţiei Silvice Prahova ne-au mai precizat că, în contextul condiţiilor meteo favorabile din ultimele două luni ale anului trecut, campania de împăduriri de toamnă a reprezentat un succes.