După ce a rămas fără antrenor principal la finalul anului trecut, după rezilierea înțelegerii cu Florin Stângă, divizionara secundă Astra căzuse la un acord cu Gabriel Manu (40 de ani), dar tehnicianul a declinat oferta în ultima clipă, motivând că „există viziuni diferite despre fotbal”.
Apoi, ieri, la reunirea echipei, care s-a efectuat la Ploiești, s-a prezentat Marcel Abăluță, un fost important jucător de primă ligă, a cărui cea mai bună performanță a carierei, ca fotbalist, este Cupa României din 1995, câștigată în tricoul Petrolului.
Abăluță le-a mai antrenat din postura de „principal” pe Academica Clinceni și Berceni, fiind și „secundul” lui Bogdan Argeș Vintilă, la FCSB. Ca fotbalist, fostul mijlocaș a debutat în Liga 1 la Steaua, în 1990. A mai trecut ulterior pe la Steaua Mizil, Petrolul Ploiești, FC Argeș, Farul Constanța și Callatis Mangalia. Astra Giurgiu are 5 puncte în ierarhia la zi din Liga 2. A fost penalizată de Federația Română de Fotbal cu 14 puncte, în urma unor litigii financiare cu foști jucători ai echipei.