Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești 0-2 (0-1)

Marcatori: Diarra (32), Vajushi (75).
Unirea: Gurău – Ibrian, I. Dinu, Perju, Toma (cpt) – Coadă, Cruceru (46 Suciu) – Bolohan (46 Savu), Greu (64 Turcu), Mustacă (84 D. Radu) – Al. I. Stoica (73 Ivan). Antrenor: Adrian Mihalcea.
Petrolul: Avram – Pârvulescu, Manolache, Huja, Țicu (cpt) – Seto (70 Chindriș), Cebotaru – Bratu (84 Constantinescu), Tucașiuc (57 Vajushi), Saim Tudor (70 Măzărache) – Diarra (84 Jarovic). Antrenor: Nicolae Constantin.
Au arbitrat: Sorin Costreie (Buftea) – Florian Alexandru Vișan (Galați) și Mihăiță Necula (București).
Observatori: Ion Olteanu (București) și Florentin Barbu (Giurgiu).
Jucătorul meciului: Diarra.

Petrolul adună puncte și o face de o manieră convingătoare, formația ploieșteană obținând cea de-a patra victorie consecutivă în campionat, pe terenul Unirii Slobozia, o formație ce nu cunoscuse, până acum, gustul înfrângerii în acest sezon. „Lupii” s-au impus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de către Diarra (32) și Vajushi (75).
Duelul „galben-albastrelor”, ambele formații purtând aceleași culori, a început, așa cum era de așteptat, într-o notă de precauție și de echilibru. Nimeni n-a părut dispus să riște și, astfel, prima jumătate de oră s-a scurs fără ca la vreuna dintre porți să fie prea multă „agitație”, doar șutul lui Saim Tudor (19), ce l-a obligat pe Gurău să boxeze, sau intervenția de ultim moment a lui Țicu în fața lui Bolohan, în marginea careului mic, spărgând, oarecum, ”monotonia”. A fost însă suficient ca Diarra (32), golgheterul inventat de Petrolul în acest sezon, să scape din marcajul fundașilor ialomițeni, după o recuperare a lui Tucaliuc și un „assist” perfect al lui Bratu, pentru ca tabela să se „dezghețe” și jocul să intre pe turnura favorabilă „lupilor”, atacantul malian înscriind, cu un șut plasat, pe lângă Gurău, cel de-al șaselea său gol stagional: 0-1!
Petroliștii și-au conservat avantajul până la pauză și au avut de suportat, în startul părții secunde, un sfert de oră de insistență ofensivă a gazdelor. Ibrian (46) a fost aproape de golul egalizator, cu o lovitură de cap, trimisă de la șase metri, dar Avram a fost pe direcția mingii și a reușit să salveze, iar Greu (51) și-a încercat norocul cu un șut-centrare din lateral stânga, la care balonul a căzut pe transversală și a ieșit afară. Unirea a mai avut o „zvâcnire”, Ibrian (66) trimițând, dintr-o poziție ideală, puțin alături, iar, pe fondul unei dominări teritoriale a localnicilor, Petrolul a reușit să închidă jocul cu un contraatac decisiv. Măzărache a inițiat faza, Diarra a continuat-o cu o pasă pentru Vajushi, și albanezul a finalizat-o, din mijlocul careului, cu un șut care a „mușcat” bara din stânga lui Gurău, înainte să intre în plasă: 0-2!
Așa s-a scris istoria unui hop pe care trupa lui Nae Constantin l-a trecut cu bine, certificând faptul că este una dintre principalele favorite ale luptei pentru promovare. Cu 15 puncte, Petrolul urcă, momentan, pe locul doi și se pregătește, acum, pentru partida cu Ripensia Timișoara, ce se va disputa vineri, de la ora 16.00, pe „Ilie Oană”.

Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu)