Valoarea totală a fost estimată la 67,7 milioane de lei

 

Violeta Stoica

În municipiul Ploiești, rețeaua de infrastructură rutieră numără 889 de străzi – cu o suprafață totală, inclusiv trotuarele, de circa 2.644.721 metri pătrați -, 22 de poduri și pasaje. Potrivit reprezentanților Primăriei Ploiești, în urma evaluării stării de degradare, s-a constatat că este necesară efectuarea unor lucrări de reparații sau de întreținere pe majoritatea străzilor care nu au beneficiat de reparații capitale în ultima perioadă.
Astfel că municipalitatea pune la bătaie 67,7 milioane de lei pentru a încheia un acord-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani, pentru efectuarea lucrărilor necesare rețelei stradale, podurilor și pasajelor din Ploiești.
Procedura de achiziție a fost împărțită în două loturi. Primul dintre acestea vizează partea vestică a orașului, care pornește de la axa de delimitare formată din bulevardele Republicii-Independenței-București. Valoarea totală a lucrărilor necesare pentru repararea rețelei rutiere din această zonă a fost estimată la 32,5 milioane de lei.
Al doilea lot este cuprins între axa bulevardelor menționate și extremitatea de est a municipiului, incluzându-le și pe acestea, valoarea estimată fiind de circa 35,2 milioane de lei.
Potrivit documentației de atribuire a procedurii (în cadrul căreia se vor deschide ofertele în luna iulie), după parafarea celor două acorduri-cadru – câte unul pentru fiecare dintre zonele menționate anterior – ar trebui să demareze lucrările de reparații și de întreținere a rețelei stradale și a parcărilor, repararea completă a părții carosabile degradate de îngheţ-dezgheț, reparații de covoare asfaltice, demontarea și remontarea bordurilor, a pavajelor existente pe trotuare, dar și lucrări de acoperire a rosturilor de dilatație și alte lucrări necesare pentru refacerea carosabilului de pe poduri și pasaje.
Numărul maxim preconizat de participanți la această procedură de achiziție este de doar trei societăți de construcții și/sau asocieri de firme din domeniu.