F. T.

Sunt 25 de ani de când au început lucrările la construcţia de pe strada Gheorghe Doja. Un sfert de veac în care s-a tot spus „peste trei ani, poate peste patru, poate mai repede, poate mai târziu, Palatul de Justiţie din Ploieşti va fi gata”.
Au fost şi sceptici care, justificat sau nu, au spus: „Palatul de Justiţie Prahova nu va fi gata niciodată!”.
A revenit optimismul în toamna anului 2018: Judecătoria Ploieşti a revenit, definitiv – din clădirea închiriată pe strada Văleni – pe strada Gheorghe Lazăr.
Atunci, s-a spus: „Deci, se poate!”.
Au mai rămas, la vremea respectivă, să funcţioneze Curtea de Apel – la Palatul Culturii şi Tribunalul Prahova –
în amintita clădire de pe strada Văleni.
„Când se vor muta şi cele două instanţe?” Aceasta era întrebarea!
Răspunsul este dat pe site-ul Curţii de Apel Ploieşti: „Începând cu data de 01 septembrie 2021, Curtea de Apel Ploieşti îşi va desfăşura activitatea în noul sediu – Palatul de Justiţie Prahova”.
Iar din informaţiile noastre, deja citaţiile pentru justiţiabilii care au procese după această dată au fost emise pentru noua adresă: strada Gheorghe Doja, nr. 42, Ploieşti. Totodată, şi Tribunalul Prahova va funcţiona, de asemenea, în aceeaşi clădire.
Încă un argument pentru sus-amintita certitudine: în luna mai, pe site-ul Tribunalului Prahova a fost postat următorul anunţ: „Tribunalul Prahova intenţionează să achiziţioneze servicii de curăţenie pentru clădirea Palatul de Justiţie Prahova din Ploieşti, strada Gheorghe Doja, nr. 42, având o suprafaţă de 16. 815 mp”.
Persoanele interesate pot depune ofertele la sediul Tribunalului Prahova, din Ploieşti, str. Văleni nr. 44 sau la sediul Curţii de Apel Ploieşti, din Ploieşti, Emile Zola, nr 2. (…)”.
Urmează ca în lunile iulie şi august să fie efectuate lucrările propriu-zise de mutare. Cât despre desfăşurarea proceselor, acestea vor avea loc în Palatul de Justiţie Prahova.
Un sfert de veac de aşteptare, o dată certă: 1 septembrie 2021!