Deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader a prezentat, ieri dimineață, în Camera Deputaților, o declarație politică în care a atacat dubla măsură cu care privesc politicienii de la Putere propriile sloganuri din campaniile electorale. Sub numele „Curat sau murdar, domnule vicepremier Barna?”, parlamentarul social-democrat de Prahova a vizat în declarația sa politică ipocrizia de care dau dovadă unii oameni politici ai României, în special după ce ajung să ocupe funcții de înaltă demnitate publică.
„Politicienii români de o anumită factură cred că alegătorii au memoria scurtă. Cred că alegătorii uită ceea ce se afirmă, cu vehemență, în timpul campaniilor electorale. Iar aceiași politicieni își schimbă opiniile, înlocuind programul promis în campania electorală cu o realitate politică privită evident diferit după ce ajung la Putere! Sintagma “Fără Penali în Funcții Publice” a fost extrapolată de dumneavoastră, domnilor din USR-PLUS și din PNL, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de prezumția de nevinovăție! Ați aruncat cu noroi, ați folosit chemările în fața procurorilor drept dovadă a murdăriei contracandidaților, fără să aveți dovezi că oamenii respectivi erau vinovați, fără să existe condamnări penale definitive care să ateste, conform legilor în vigoare, vinovăția lor!
Ați strigat, domnilor din USR-PLUS, “Fără Penali în Funcții Publice!” în ambele campanii electorale derulate anul trecut, în 2020. V-ați bazat pe faptul că românii reacționează la acest slogan, pe care l-ați folosit inclusiv în manifestările de stradă. Se dovedește acum că a fost doar un slogan de campanie. Simplele suspiciuni care planează asupra persoanei domnului Ilie-Dan Barna, vicepremier al României în Guvernul Cîțu, ar fi fost altădată de ajuns pentru ca sălile Parlamentului României să fie invadate de protestatari care să-i ceară demisia! “Demisia! Penal într-o înaltă funcție publică!” ar fi strigat, probabil, adepți ai propriei dumneavoastră teorii asupra vinovăției nedovedite în instanță!
Ați arătat cu degetul spre orice politician social-democrat care era în atenția instituțiilor de cercetare penală. V-ați creat o aură imaculată, care se dovedește acum că era de un alb murdar – chiar gri – așa cum mass-media a arătat chiar și în campaniile electorale de anul trecut.
Unde vă poziționați acum, domnule Ilie-Dan Barna?
Sunteți penal în funcție publică sau acest atribut este adresat exclusiv pesediștilor? Vă dați seama de penibilul situației în care vă aflați, domnule vicepremier? Că singura soluție pentru a vă salva campania “Fără Penali în Funcții Publice” ar fi propria dumneavoastră demisie?
Însă, trebuie să recunoaștem cu toții ceea ce spunea cu ceva timp în urmă însuși prim-ministrul Florin Cîțu: “Era în programul electoral, nu în programul de guvernare!”… Și, pentru că vin din orașul lui Caragiale, voi încheia așa: “Curat murdar, coane Barna!”, a conchis deputatul PSD de Prahova Bogdan Toader, în intervenția sa din Camera Deputaților.