F. T., V. S.

15 martie – 15 aprilie…Şi în acest an, silvicultorii marchează „Luna Plantării Arborilor”.
Potrivit unei postări pe Facebook, „Ocolul Silvic Câmpina va planta peste 40 000 de puieți forestieri din speciile fag, brad, molid, larice, paltin de munte, gorun, stejar. Mare parte din acești puieți au fost produși în pepiniera proprie de la Orjogoaia.
De asemenea, Ocolul Silvic Câmpina va organiza o campanie de împăduriri împreună cu voluntarii care iubesc natura și doresc să înțeleagă mai bine ce înseamnă silvicultura .
O să revenim cu detalii despre această acțiune la care dorim să participe cât mai mulți voluntari!”
15 martie – 15 aprile 2021. Şi în acest an, la nivelul fiecărui ocol din subordinea Direcţiei Silvice Prahova se vor săpa gropi, se vor planta arbori, se vor efectua completări.
Lucrări de completare acolo unde puieţii plantaţi nu s-au prins, din cauza secetei pedologice.
Reprezentanţii Ocolului Silvic Câmpina doresc ca la această campanie să participe cât mai mulţi voluntari.
De la Direcţia Silvică Prahova, inginerul Bogdan Săvulescu, şef Compartimentul „Cultură şi Refacere”, ne-a precizat că, pentru această campanie de primăvară, s-au oferit deja voluntari. Sunt aşteptaţi şi alţii.
Astăzi am amintit despre „Luna Plantării Arborilor” la Câmpina. Deocamdată…
Deocamdată, fiindcă ce presupune această perioadă nu numai pe raza acestui ocol, ci a tuturor celor arondate Direcţiei Silvice Prahova – respectiv câţi puieţi urmează să fie plantaţi în această primăvară, dar şi în toamnă, pe ce suprafeţe, de unde provin şi alte detalii – vom aminti în ziarul de luni.