Întrucât la Ploiești, la începutul acestei săptămâni, au fost probleme privind ridicarea gunoiului menajer, angajații refuzând acest lucru pe motiv că nu și-au primit salariile, municipalitatea a dispus ca să fie demarate și acțiunile de deratizare.
Acestea vor avea loc în perioada 24-31 martie și se vor desfășura pe suprafața domeniului public al municipiului, inclusiv în incinta Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploieşti. Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va folosi produse pentru combaterea rozătoarelor, care se regăsesc și în Registrul Naţional al Produselor Biocide.
Pe de altă parte, municipalitatea ploieşteană a făcut precizarea că, pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat. Astfel, a recomandat cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor concomitent cu cea desfăşurată de administraţia publică locală. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activității de deratizare pe domeniul public va fi prelungită.