V. Stoica

Echipa pusă pe disponibilizări de personal de la Consiliul Județean Prahova primește lovitură după lovitură! Conducerea autorității județene – asigurată acum de liberalul Iulian Dumitrescu – și consilierii județeni de la Putere, care au aprobat în ședința de la finalul lunii ianuarie desființarea Direcției Județene de Pază, o încasează din nou, pentru că instanța de judecată a admis cererea de suspendare a HCJ 2/2021 privind desființarea Direcției Județene de Pază.
Soluția Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal: “Admite cererea având ca obiect “suspendare executare act”, formulată de reclamanţii Zamfir Viorica Georgeta, Trandafir Marin, Drăgoi Vasile Silviu, Marin Costel, Mişcovici Laurica, Piţu Sorina, Anghel Constantin, Petre Alin Cristian, Nae Nicolae, Popescu Stela, Coman Florin Eusebio, Vasile Bogdan, Pană Cristiana Elena, Popescu Aurelian, Ştefănescu Gabriel, Bugheanu Laura, Iosef Vicenţiu, Dănilă Codruţ, Stoica Adrian, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Prahova. Suspendă executarea efectelor Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.2/27.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare act. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 18.02.2021. Document: Hotarâre 161/2021 18.02.2021”.
Prin urmare, este o decizie care poate fi atacată cu recurs de către pârât, adică de Consiliul Județean Prahova.
Reamintim, însă, că o decizie similară a fost luată la finalul anului 2020, când Tribunalul Prahova a suspendat prima hotărâre de reorganizare a aparatului propriu al CJ Prahova! În urma căreia, stimabilii aflați la conducerea Consiliului Județean au propus, iar consilierii județeni de la Putere au aprobat, revocarea HCJ 140/2020 și adoptarea unei alte strategii: o nouă organigramă prin care să dea oamenii afară.
Săptămâna viitoare au termene de judecată, pe 24 și 25 februarie, alte două dosare prin care angajați ai Consiliului Județean Prahova au atacat și cea de-a doua hotărâre de restructurare adoptată de Consiliul Județean Prahova, respectiv HCJ 14/2021.
Procedură prealabilă împotriva deciziei de desființare au declanșat și angajații Direcției Județene de Protecția Plantelor și Întreținere Drumuri Județene, care vor ataca, de asemenea, în instanță hotărârea consilierilor județeni.