Petrolul a susținut, sâmbătă, un prim joc test în 2021, în compania formației de eșalon trei CSO Plopeni. Întâlnirea s-a desfășurat pe terenul sintetic din incinta Complexului Olimpic de la Izvorani și s-a încheiat cu o victorie concludentă a „galben-albaștrilor”, scor 7-0 (4-0). Asta după ce, în vară, plopenarii au fost cei care ”au dat lecții” în amicalul devenit tradiție.
S-au jucat două reprize de câte 50 de minute, iar golurile formației lui Viorel Moldovan au fost marcate de către Valentin Balint (15 și 20, pen.), Vlad Mitrea (17), Sory Diarra (41), Mihai Constantinescu (56), Bart Meijers (69) și Vasile Buhăescu (100).

Petroliştii au dat o căruţă de goluri în primul amical al anului

Tehnicianul „lupilor” a folosit două formule distincte, apelând, în prima parte, la Avram (35 Cebotari) – Olaru, Lică, Mondragon, Manolache – Bratu, S. Pană, Mitrea, Saim Tudor – Balint, Diarra. După reluare, pentru petroliști au jucat Cebotari (70 Kitanov) – Bărboianu, Meijers, Huja, Țicu – Salifu, Lax – Constantinescu, Roige, Vajushi – Buhăescu.

Plopenarii au stat prost nu numai la capitolul lot, ci şi la… echipament

Acuzând unele probleme de natură medicală, Sergiu Arnăutu, Robert Enache și Romario Moise au fost menajați și nu au evoluat deloc în acestă primă întâlnire a anului, în vreme ce tinerii Adrian Nicolae, Vlad Bogdan și Rafael Popovici au jucat în finalul confruntării, dar… pentru adversara „lupilor”, CSO Plopeni. Asta pentru că oaspeții Petrolului au acceptat acest amical fără a avea ”antrenamente în picioare”, elevii lui Iulius Mărgărit strângându-se pentru acest joc cu fotbaliști în probe, până la reluarea campionatului, în martie, fiind timp destul pentru ”retușuri”.

A început perioada Săcele

După ce, la acest început de an, și-au desfășurat prima parte a pregătirilor la Ploiești, petroliștii au urcat, de duminică, la munte, pentru un stagiu centralizat ce se va întinde până la sfârșitul lunii ianuarie.
Elevii lui Viorel Moldovan au cartierul general la „Hanul Mureșenilor” din Săcele, urmând ca antrenamentele să se deruleze în apropiere, la baza de la Tărlungeni. Pe parcursul cantonamentului sunt programate și trei meciuri de verificare, cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe (20 ianuarie), AFC Odorheiu Secuiesc (23 ianuarie) și Dunărea Călărași (28 ianuarie).
Cât privește lotul deplasat la munte, tehnicienii petroliștilor vor avea, sub comandă, pentru început, 27 de jucători: Georgi Kitanov, Raul Avram, Nicolai Cebotari – Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Marian Huja, John Steve Mondragon, Adrian Nicolae, Antoniu Manolache, Valentin Țicu, Nir Lax, Amidu Salifu, Silviu Pană, Romario Moise, Serge Ekollo, Vlad Mitrea, Pol Roige, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Rafael Popovici, Vlad Bogdan, Armando Vajushi, Alexandru Saim Tudor, Vasile Buhăescu și Valentin Balint.

Moldovan a reconstruit lotul Petrolului cu speranţa că va scăpa de problemele din prima parte a sezonului

Deocamdată, în condițiile în care acuză unele probleme medicale, Sergiu Arnăutu (inflamație a tendonului ahilean), Robert Enache (accidentare la genunchi) și Sory Diarra (întindere musculară, suferită în jocul test de ieri, cu CSO Plopeni) au rămas să-și continue programul de recuperare la Ploiești, urmând să se alăture colegilor lor în momentul în care vor fi pe deplin apți pentru a duce antrenamentele la intensitate normală.

Rezilieri, împrumuturi şi… răzgândiri

Petrolul a ajuns la un acord cu jucătorii Manuel Botic și Steve Leo Beleck, privind încheierea raporturilor contractuale.
Pe parcursul acestui sezon, Botic a adunat cinci prezențe în campionat și două în Cupa României, marcând un gol, în meciul câștigat cu Rapid București, în vreme ce Beleck a bifat patru apariții pentru formația ploieşteană, toate în Liga 2, nereușind să-și treacă numele pe lista marcatorilor.
În același timp, deși, într-o primă fază, s-a luat în calcul detașarea sa, sub formă de împrumut, către Dunărea Călărași, mijlocașul Serge Ekollo rămâne, deocamdată, sub comanda lui Viorel Moldovan, făcând parte din lotul care a început pregătirile la Săcele.
De asemenea, pe lista disponibilizaților se află și fundașul central Andrei Răuță, care, odată cu venirea lui Lică, nu mai intră în în vederile staffului tehnic și nu se mai antrenează cu prima echipă, situația sa contractuală urmând să fie rezolvată în perioada următoare.