Petre Apostol

Tânăra sportivă de la CSO Sinaia, Georgeta Popescu, pregătită de antrenorul lotului național și al clubului prahovean, Cezar Popescu, și-a făcut debutul în noul sezon, săptămâna trecută, participând la o etapă din Seria Mondială de monobob și la o etapă de bob 2 persoane din cadrul Cupei Europei, întreceri desfășurate pe pârtia de la Innsbruck, din Austria.
Campioană olimpică de tineret la monobob- performanță obținută în urmă cu un an, Georgeta Popescu a debutat în noul sezon în competiția mondială de monobob la senioare disputată pe pârtia austriacă. Tânăra de 19 ani din Câmpina a încheiat pe locul al șaselea, poziție pe care s-a situat în ambele manșe ale întrecerii.
Sportiva prahoveană a înregistrat timpi similari în cele două evoluții de pe pârtia din Innsbruck, însă în prima manșă s-a descurcat mai bine, sosind în 58.28 secunde, la 1.19 sec. de cea mai bună performanță a concursului. În manșa a doua a fost la 1.31 sec. de prima clasată, canadianca Melissa Lohtolz, cea care a și câștigat întrecerea și față de care a avut o întârziere totală de 2.48 secunde. Podiumul a fost completat de canadianca Cynthia Appiah (+0.42 sec.) și de olandeza Karlien Sleper (+0.60 sec.).
În ziua următoare, Georgeta Popescu a concurat, alături de musceleanca Antonia Sârbu, la o etapă de bob 2 persoane din cadrul Cupei Europei, alături de antreorul Cezar Popescu, în stafful tehnic regăsindu-se şi Dan Scurtu. Echipajul tricolor, cu Georgeta Popescu pilot, a încheiat pe locul al zecelea, cu timpul total de 1:50.58 minute, la 2.70 secunde de învingătoare – germancele Lisa Buckwitz și Cynthia Kwofie.
Popescu și Sârbu au trecut linia de sosire, în prima manșă, cu al zecelea timp (55.36 sec.; +1.48 sec.), iar în manșa secundă au realizat a noua performanță a întrecerii (55.22 sec.; +1.22 sec.), însă nu au putut urca de pe locul al zecelea în ierarhia generală.
În urma câștigătoarelor, Buckwitz și Kwofie, pe podium au urcat echipajele Anne Lobenstein/Claudia Schuessler (Germania; +0.55 sec.) și Anastasiia Dudkina/Anastasia Kurysheva (Rusia; +1.08 sec.).