Petrolul o duce bine în amicale, unde a ajuns la trei victorii din tot atâtea jocuri. La doar o zi distanță după ce au jucat cu echipele de Liga 3 SC Popești Leordeni (scor 2-0 pentru ploieșteni ), respectiv Kids Tâmpa Brașov (scor 6-0 pentru echipa din Călărași), divizionarele secunde Petrolul Ploiești și Dunărea Călărași s-au întâlnit într-un meci amical.
Cele două echipe aflate în cantonament în această perioadă în comuna brașoveană Tărlungeni au disputat un joc test pe terenul sintetic din aceeași localitate.
Elevii lui Viorel Moldovan au câștigat cu 2-1 testul de ieri, după ce la pauză au condus cu 2-0. Golurile au fost marcate de Vasile Buhăescu (17) și Pol Roige (45), în timp ce pentru călărășeni a punctat Cristian Bud (73).
Petrolul a deschis scorul în minutul 17, după o lovitură liberă, mingea ajungând la Vasile Buhăescu, care a preluat în 6 metri și a finalizat simplu pe lângă portarul Răzvan Began.
A fost 2-0 în minutul 45, când Vajushi a centrat din 20 de metri către bara a doua, iar Pol Roige a deviat mingea din 7 metri pe lângă portar, în dreapta sa.
După reluare, petroliștii și-au mai trecut în cont, printre alte ocazii, încă o bară, Țicu (67) țintind transversala cu un șut de la 25 de metri, iar finalul le-a aparținut călărășenilor.
În partea secundă, din minutul 73, Dunărea a redus din diferență prin Cristian Bud, care a înscris din a doua încercare din careul mic. Prima dată, după o centrare cu boltă venită dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri central, atacantul a reluat cu capul în spatele lui Huja, balonul a deviat la alt petrolist, care a respins cu genunchiul tot la Bud, iar acesta a reluat din 4 metri în poartă, mingea lovind și transversala.
Imediat după reușita lui Bud, Dunărea a avut șansa egalării prin Marius Fotescu, însă acesta a nimerit bara. Pe final, călărășenii au mai avut o bună situație de gol la o lovitură liberă de la 20 de metri central, însă Kitavov s-a întins și a scos aproape din vinclul din dreapta sa.
Pentru Petrolul urmează un nou test în acest stagiu, astăzi, cu AFC Odorheiu Secuiesc, în timp ce Dunărea va fi în drum spre casă, încheind stagiul cu o săptămână mai devreme decât era prevăzut.
Viorel Moldovan a folosit, pe parcursul celor 90 de minute, același „11”, alcătuit din Kitanov – Bărboianu, Meijers, Huja, Țicu – Nir Lax, S. Pană – Constantinescu, Roige, Vajushi – Buhăescu.
Dunărea a început cu Began – I. Sîrbu, Wiktorski, Bg. Șandru, Sălceanu, Cr. Pușcaș, Cârstocea, Kanda, Ciucur – Alami, Val. Alexandru, pe parcurs, antrenorul Cristi Pustai folosind tot lotul avut la dispoziție, inclusiv Bud, marcatorul Dunării.
Altfel, pe lista amicalelor a apărut un nou adversar, colega de eșalon U. Craiova, sâmbăta viitoare, la Câmpina.