Academia Junior Ploieşti, condusă de fostul handbalist Adrian Dumitru şi de fostul internaţional Ionuţ Georgescu (încă în activitate ca jucător, la Steaua, în prima ligă naţională), s-a înscris în Campionatele Naţionale de Handbal la juniori III, atât la feminin, cât şi la masculin.
„Este o perioadă dificilă, complicat de gestionat, mai ales pentru un club privat. Dar, mă bucur că am reuşit să găsim soluţii pentru a ne putea înscrie în campionat şi doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne ajută, sprijinind, astfel, dezvoltarea handbalului prahovean. Este bine că Federaţia Română de Handbal a dorit să organizeze campionatele de juniori, chiar şi în condiţiile în care costurile sunt foarte ridicate, din cauza testelor pentru coronavirus pe care trebuie să le suporte fiecare echipă la fiecare turneu. Pentru copii este un lucru pozitiv să participe într-un campionat, de aceea am şi încercat să facem tot posibilul să fim prezenţi. Nu va fi uşor, dar doar prin experienţa acumulată din meciuri într-un campionat se poate progresa, ceea ce sperăm că vom reuşi şi noi”, ne-a declarat Ionuț Georgescu, vicepreședintele clubului prahovean.
Campionatul feminin la junioare III este programat să înceapă peste două săptămâni (5-7 februarie), sub formă de turneu, în care vor avea loc primele trei etape, practic turul seriei geografice. Alături de ACS Academia Junior, în Seria F mai sunt înscrise încă două echipe prahovene: CSM și CSȘ Ploiești, precum și Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea.
Returul este programat pentru perioada 9-11 aprilie, primele două clasate urmând să se califice în Grupele principale (patru grupe a câte șase echipe fiecare).
Campionatul masculin la juniori III urmează să înceapă o săptămână mai târziu decât cel al fetelor, ACS Academia Junior făcând parte din Seria D, alături de alte două echipe prahovene, CSM Ploiești și CS Olimpic Mizil, precum și de CSȘ Târgoviște, ACS Romanați Sport Caracal și HC Junior BB Buzău.
Primul turneu în serie este programat în perioada 10-14 februarie, în care se vor disputa cinci etape. Returul este programat peste o lună, între 10 și 14 martie, când vor avea loc ultimele cinci runde din cadrul seriei.
Primele trei clasate vor obține calificarea în Grupele principale (trei grupe a câte șase echipe fiecare).