Antrenorul prahovean Mihai Dinu a ”bifat” primul meci oficial la Al-Rustaq, din Oman, unde este secundul buzoianului George Timiș.
Cei doi au debutat cu dreptul în noul sezon al Ligii I din Oman, după un succes cu 2-0 obținut pe teren propriu în dauna echipei Bahla. Echipa din Rustaq a deschis scorul printr-un jucător brazilian de 21 de ani, Alves Valdivinei, iar fotbalistul din Oman, Mohammad al-Ghafri, a stabilit rezultatul final.
Campionatul din acest stat din Golf continuă ”la foc automat” în perioada următoare, asiaticii din această zonă jucând în toată perioada ”Sărbătorilor” noastre.

Vali Lazăr luptă pentru promovare

Tot în zona Golfului Persic, dar în Qatar, s-a transferat un alt ploieștean, mijlocașul ofensiv Vali Lazăr, cel care a bifat debutul de sezon cu noua sa echipă, Al Shahanya, club de eșalon secund. Echipa unde vedetă este olandezul Nigel De Jong (36 de ani, 81 de selecții în Naționala Olandei, fost la Ajax și Milan, printre altele) – Shahanya – este în grupul celor 3 echipe cu 14 puncte adunate în 7 meciuri disputate, alături de Al Shamal și Markhiya, doar primele două clasate urmând să ajungă în primul eșalon.

Ursea, eșec cu Lyon

La un nivel mult mai ridicat, incomparabil chiar, am putea spune, un alt prahovean a avut ”viață grea”, în ultimul week-end! Este vorba despre antrenorul Adrian Ursea, care, după un succes, la Nimes, în penultima etapă, a primit acum vizita celebrei Lyon, sâmbătă seara. De această dată, elevii ploieșteanului Ursea – principal al celor de la OGC Nice – au pierdut fără drept de apel, scor 4-1, în fața vedetelor lui Rudi Garcia, olandezul Depay, camerunezul Ekamby, un alt african – Kadewere (Zimbabwe) și francezul Aouar marcând împotriva echipei pregătite de fostul petrolist!