F. T.

În cursul nopții de 10 spre 11 octombrie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii sinăieni au tras pe dreapta un şofer, care s-a dovedit că era din Berceni. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „la solicitarea oamenilor legii de a prezenta permisul de conducere, s-a constatat că acesta conducea autoturismului deși nu deținea permis de conducere. I-a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere»”.
Tot în documentul de presă amintit se mai specifică faptul că, în aceeaşi noapte, în jurul orei 1, 30, a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, produs în următoarele circumstanțe:”O patrulă de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism aflat în trafic, în Ploiești. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiştilor, s-a început urmărirea acestuia. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un gard viu din parcarea unui hotel situat în zona centrală a orașului, moment în care a ieşit din autoturism şi a fugit.
În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, conducătorul auto a fost depistat în persoana unui tânăr în vârstă de 22 de ani, care nu deținea permis de conducere. I-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere»”.
În aceeaşi noapte de 10 spre 11 octombrie, în jurul orei 02:15, „polițiștii din Teişani au oprit pentru control, în Vălenii de Munte, un autoturism condus de un bărbat. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului»” (comunicat IPJ Prahova).
Aşadar, în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi şoferi conduceau fără a deţine permis, iar un al treilea, sub influenţa alcoolului.
Aceştia au fost ultimii „clienţi” dintr-un şir lung de conducători auto care au pus în pericol nu numai vieţile lor, dar şi pe cele ale altor participanţi în trafic.
Şi, din nefericire, la cum înţeleg unii să respecte regulile de circulaţie, vor mai urma şi alte abateri pe şoselele din Prahova. Context în care pare inutilă întrebarea: „De ce nu este zi în care să nu se întâmple accidente rutiere pe şoselele din judeţ?”