Petre Apostol

Liga Zimbrilor la handbal masculin a început, săptămâna trecută, la Sfântu Gheorghe, cu un turneu care a cuprins primele trei etape ale campionatului. Ca rezultate, patru dintre formații- HC Dobrogea Sud Constanța, CSM București, Dinamo București și Minaur Baia Mare- au punctaj maxim, în timp ce Steaua București este cea de-a cincea formație neînvinsă la finalul turneului.
Printre arbitrii care au fost delegați la acest prim turneu din Liga Zimbrilor s-au regăsit și trei prahoveni: Alexandru Roibu, Marian Băbău și Andrei Vasilescu (originar din Ploiești, dar stabilit în București, fiind component al Colegiului de Arbitri din Capitală).
Marian Băbău și Alexandru Roibu, foști handbaliști (ambii evoluând pe postul de pivot), au condus trei partide, astfel: CSM București – CS Magnum Botoșani 34-22 (17-9) – etapa 1; Magnum Botoșani – AHC Dobrogea Sud 17-30 (6-19) – etapa 2; Dinamo București – CSU Suceava 40-30 (23-12) – etapa 3.
De remarcat faptul că arbitrii ploieșteni au condus partide cu două dintre pretendentele la titlul național în sezonul trecut, brusc încheiat din cauza pandemiei, Dinamo și Dobrogea Sud, care, de altfel, se numără și în această ediție printre echipele care vizează medaliile de aur.
În privința lui Andrei Vasilescu, acesta face pereche cu Theodor Șerbu, din București.