Pentru dezvoltarea abilităților copiilor în jocul de handbal, Academia Junior Ploiești a introdus, din această lună, un concept nou pentru cluburile din Prahova, acela de antrenamente de individualizare. Acest concept a devenit una dintre principalele cerințe ale pregătirii sportive și se referă la faptul că antrenorul acordă atenție individuală fiecărui sportiv, prin adaptarea tehnicii jucătorului şi a procesului de instruire şi educare la particularităţile fiecărui jucător.
academia-1Ideea de a realiza antrenamente special dedicate individualizării îi aparţine vicepreședintelui clubului, Ionuț Georgescu, fost component al lotului național al României, unul dintre jucătorii emblematici ai Prahovei, care este încă activ pe terenul de handbal, evoluând la CSA Steaua București, în Liga Zimbrilor.
De antrenamentele de individualizare la Academia Junior se ocupă chiar Ionuț Georgescu, ulterior urmând ca și ceilalți antrenori ai clubului să preia această activitate.
În momentul de față, antrenamentele de individualizare au loc cu jucătorii și jucătoarele care evoluează pe același post, urmărindu-se dezvoltarea specifică, în funcție de abilitățile fiecărui copil în parte.