N.D.

Din lipsă de fonduri la bugetul local, inclusiv pentru noi investiții, puține primării din Prahova se pot lăuda că au promovat inițiative soldate cu acordarea de stimulente pentru creșterea natalității, inclusiv a căsătoriilor.
Există însă și excepții, înregistrate în mediul rural, acolo unde sunt comune mai bogate ori aleșii locali au considerat că alocarea unei anumite sume de bani pentru evenimente unice în viață poate însemna o confirmare a respectului acordat locuitorilor.
De exemplu, încă din 2017, la Brazi a fost luată decizia de acordare a 2.500 de lei pentru fiecare copil nou-născut şi 1.500 de lei în ziua căsătoriei, acestea fiind stimulentele pe care una dintre cele mai bogate primării din țară s-a hotărât să le ofere în vederea stimulării natalității, dar şi ca să le dea un motiv în plus tinerilor să nu mai plece din comună.
Și la Puchenii Mari se acordă astfel de stimulente și, deși sumele acordate sunt mai mici – 600 de lei pentru ambele cazuri, naștere și căsătorie – măsura este în vigoare tot din anul 2017.
Anul acesta, de pildă, 34 de familii au primit stimulentul menționat pentru nou-născut, iar alte șase – pentru căsătorie, cu mențiunea că, atât la Brazi, cât și Puchenii Mari, principala condiție este să aibă domiciul stabil în comună.