Federația Română de Fotbal a stabilit coordonatele pentru faza naţională a Cupei României, sezonul 2020/2021, care va avea etapa de debut, până la urmă, în 9 septembrie, cu câteva zile înainte de a debuta și întrecerea Ligii a III-a. Departamentul Competiţii a stabilit ca Faza I, în care vor intra în întrecere reprezentantele eșaloanelor județene și o parte dintre echipele de Liga a III-a să se desfășoare pe 9 septembrie 2020. Apoi, în Faza a II-a, programată pe 23 septembrie vor intra și restul echipelor de Liga a III-a, în Faza a III-a (7 octombrie), își vor face apariția și echipe din eșalonul secund, Faza a IV-a este programată pe 21 octombrie 2020, după care va urma Faza 16-imilor de finală, în care vor intra și cele 16 echipe din primul eșalon (28 noiembrie 2020).
Pentru fazele superioare ale întrecerii se va trece în 2021, optimile de finală fiind programate pe 9 – 11 februarie, anul viitor, Faza sferturilor de finală: 2 – 4 martie 2021, Faza semifinalelor, manşa tur: 13– 15aprilie, respectiv Faza semifinalelor, manşa retur: 11 – 13 mai 2021, iar Finala Cupei României va avea loc pe 22mai 2021.

Prahova, fără reprezentantă judeţeană!

Din caua pandemiei de coronavirus și a condițiilor restrictive impuse de protocoalele MTS/ MS/ FRF, reprezentantele mai multor județe în această întrecere vor lipsi de la start! Printre AJF-urile care nu vor avea reprezentare se află și forul prahovean, care a anunțat că niciuna dintre echipele din Liga A Prahova nu dorește să meargă în această competiție! Prima formație prahoveană care va intra în această întrecere va fi CS Blejoi, reprezentantă a Ligii a III-a. Nici în noua ediție de Cupă echipele ”satelit” nu vor avea drept de participare, astfel că Astra 2 ”stă acasă”, în timp ce Petrolul va intra în întrecere pe 7 octombrie.