Turneele finale de handbal la juniori, anulate

Petre Apostol

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a luat noi hotărâri cu privire la competițiile naţionale. Astfel, s-a decis ca prima competiție oficială din această toamnă să fie Cupa României feminină, care va avea programate, pe 3 septembrie, sferturile de finală restante, SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina, iar pe 5-6 septembrie se va disputa Final Four-ul, la care sunt deja calificate Rapid București și SCM Gloria Buzău. Toate partidele vor avea loc la București.
Turneul final al Cupei României masculine se va disputa în weekendul 12-13 septembrie, la Sfântu Gheorghe.
În privinţa turneelor de promovare, la care ar urma să participe şi echipa feminină Activ Prahova Ploieşti, acestea nu se vor mai desfăşura săptămâna viitoare, la Cheile Grădiştei, aşa cum se stabilise la precedenta şedinţă a Consiliului de Administraţie, ci au fost reprogramate la Sfântu Gheorghe: cel feminin în perioada 7-11 septembrie, iar cel masculin în intervalul 11-13 septembrie.
La feminin, însă, este foarte probabil ca turneul să nu mai aibă loc, deoarece, în prezent, au mai rămas doar cinci echipe dornice să participe, după ce s-a retras și CSU Știința București, iar în Liga Naţională vor promova patru formaţii. În plus, participarea celor de la HCF Piatra Neamţ este, de asemenea, incertă, în momentul de faţă.
Astfel, echipa ploieşteană, antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu, este aproape de a ajunge în Liga Naţională. Chiar şi dacă s-ar desfăşura turneul de promovare în cinci formaţii, gruparea prahoveană are un lot care, în mare măsură, nu ar trebui să întâmpine probleme în a se număra între primele patru clasate.
De menţionat că forul naţional a mai luat decizia de a anula toate turneele finale la nivelul juniorilor, la care ar fi urmat să evolueze şi trei echipe din Prahova: CSM Ploieşti (la juniori I), CSŞ Ploieşti (la juniori II) şi CS Orăşenesc Mizil (la juniori III).
În plus, ar mai fi de adăugat faptul că s-a hotărât ca ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de beach handball, programate anterior pentru perioada 28-31 august, la Constanţa, să se reprogrameze pentru septembrie sau octombrie (în funcţie de modul în care va evolua pandemia), în Prahova, la Plopeni.