Tricolorul și Petrolistul se pot întâlni de 3 sau chiar de 4 ori în acest sezon, în funcție de varianta de continuare a campionatului Ligii A!

În ședința Comisiei de Competiții din cadrul AJF Prahova din data de 25 mai au fost analizate posibilitățile de reluare a competițiilor de seniori, ediția 2019 – 2020, în contextul restricțiilor cauzate de coronavirus.
Ținând cont de principiile recomandate de UEFA, Federația Română de Fotbal  a cerut Asociațiilor Județene de Fotbal să  respecte aceste principii, urmând ca fiecare A.J.F. în parte să decidă asupra formei de finalizare a campionatelor, având în vedere specificul fiecărei asociații județene.
Ca urmare a faptului că autoritățile nu au comunicat până în prezent o dată certă pentru posibilitatea reluării competițiilor de amatori (fiind preconizată, totuși, prima decadă a lunii iulie), dar  şi pentru că ”miza” competițiilor județene, reprezentată de participarea la barajul de promovare în Liga 3, își are ”termenul” în prima decadă a lunii august, se prefigurează un interval de aproximativ o lună calendaristică în care să se încerce finalizarea sezonului actual și desemnarea campioanei!
Asociația de Fotbal Prahova a stabilit cele câteva ”scenarii” de continuare a întrecerilor, desigur dacă acest lucru va deveni posibil (deja sunt AJF-uri care au anunțat închiderea sezonului actual fără a mai organiza vreun meci), acestea fiind anunțate oficial ieri.

8-Forul-prahovean-condus-de-Silviu-Crangasu-isi-reia-activitatea-dupa-pauza-fortata-de-coronavirus
Forul prahovean condus de Silviu Crângaşu îşi reia activitatea după pauza forţată de coronavirus

Astfel, Comisia de Competiții a Asociației Județene de Fotbal Prahova  a propus membrilor afiliați următoarele variante pentru continuarea întrecerii:
Pentru Liga A – Prahova se va alege între:
* Disputarea unui play-off între primele 4 echipe din clasamentul actual (CSO Plopeni, Tricolorul Breaza, Petrolistul Boldești și AFC Bănești Urleta), cu înjumătățirea punctelor acumulate până în prezent. Jocurile se vor disputa în sistem campionat (tur-retur), urmând să fie declarată câștigătoare echipa clasată pe prima poziție la terminarea play-offului.
Înghețarea clasamentului de la locul 5 la locul 16, nicio echipă nu retrogradează.
Din ediția 2020-2021 vor participa în Liga A Prahova un număr de 18 echipe.
* Disputarea unui play-off între primele 3 echipe din clasamentul actual (Bănești ar ieși astfel din calcul), în sistem campionat, cu înjumătățirea punctelor, dublă manșă, tur-retur, urmând să participle la baraj echipa clasată pe prima poziție la terminarea play-offului, în partea inferioară rămânând același ”algoritm” – nu retrogradează nimeni și, în sezonul viitor, Liga A va avea 18 echipe.
* Disputarea unui play-off între primele 6 echipe din clasamentul actual, cu înjumătățirea punctelor acumulate până în prezent. Jocurile se vor disputa într-o singură manșă, cu precizarea că ocupantele locurilor 1-3 vor disputa 3 meciuri acasă (un sistem similar cu  ceea ce a stabilit FRF pentru Liga a II-a).
* Dacă întrecerea nu se va putea relua, AJF ia în calcul și înghețarea campionatului, echipa aflată acum pe primul loc – CSO Plopeni – urmând să fie declarată campioană și să reprezinte județul nostru la barajul de promovare.

Superliga trece la două serii!

Pentru Superliga B – Prahova, forul de pe strada Pielari ia în calcul un nou sistem competițional, cu două serii și meciuri de baraj sau play-off, la final, considerându-se că este nevoie de o ”relaxare” pentru echipele din acest eșalon, în contextul în care Superliga era cel mai solicitant campionat!
Pentru această vară, variantele luate în calcul sunt următoarele:
Disputarea unui play-off între primele 4 echipe din clasamentul actual (CSO Ceptura Băicoi, Voința Vărbilău, CSC Berceni și CS Scorțeni Bordeni), cu înjumățatirea punctelor acumulate până în prezent / sau cu păstrarea punctelor. Jocurile se vor disputa în sistem campionat tur-retur, urmând să fie declarate promovate echipele clasate pe primele două poziții la terminarea play-offului.
În plus, în situația în care câștigatoarea Ligii A Prahova va promova în Liga a 3-a, și echipa clasată pe locul 3 în play-off va promova.
În rest, se merge pe îngheţarea clasamentului de la locul 5 la locul 18 și nicio echipă nu va retrograda, iar din ediția 2020-2021 se vor crea două serii de Superliga B Prahova, cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal.
Mai jos, pentru Liga B Prahova se are în vedere înghețarea clasamentului, urmând să promoveze primele două echipe din fiecare serie. Cum  din ediția 2020-2021 se vor crea două serii de Superliga B Prahova, cu 14-16 echipe fiecare, organizate pe criteriul zonal, Liga C Prahova va fi ”înghițită” de Liga B, care va conține un număr de 4-6 serii, tot pentru a facilita parcursul echipelor în noul sezon.
Pentru Cupa României 2019-2020- faza județeană (rămasă, din martie, la faza ”optimilor de finală”), pentru desemnarea echipei care va reprezenta județul Prahova, în funcție de decizia Federației Române de Fotbal și termenele acordate pentru finalizarea competiției, se va încerca finalizarea acesteia cu toate fazele rămase de disputat (optimi, sferturi, semifinale și finală), în lunile iulie și august.
Ca variantă ”de avarie”, în cazul în care competiția nu se va putea desfășura normal, câștigătoarea Ligii A Prahova / sau echipa clasată pe locul 2 va reprezenta județul nostru în Cupa României – turul I – faza națională.
Pentru Cupa României 2020-2021- faza județeană-  se intenționează ca participarea echipelor din Liga A să devină obligatorie, iar participarea echipelor din Superliga B Prahova și Liga B să devină opțională, pe bază de cerere scrisă – pentru a se micșora numărul datelor din calendar (etapelor) blocate.

Stadionul Parc din Breaza, dar şi arenele din Plopeni şi Boldeşti, aşteaptă, în cele mai bune condiţii, revenirea fotbalului
Stadionul Parc din Breaza, dar şi arenele din Plopeni şi Boldeşti, aşteaptă, în cele mai bune condiţii, revenirea fotbalului

Campionatele de juniori nu se mai reiau

AJF Prahova a decis și anularea tuturor competițiilor de juniori organizate, conform Deciziei Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal din data de 29.04.2019.
AJF a anunțat și că echipele care optează pentru a nu continua acest sezon compețional (care se încadrau în scenariile descrise și se retrag din motive financiare sau alte motive) o pot face în scris, până cu 48 de ore înainte de reluarea competițiilor, fără a fi sancționate de Comisia de Disciplină a AJF Prahova, ele urmând a se înscrie în viitoarea competiție, sezonul  2020 – 2021, la același nivel.
Desigur, se vor avea în vedere cerințele impuse de Autoritățile Naționale privind siguranța sănătății celor implicați, valabile la momentul când se vor organiza jocurile de fotbal, doar relaxarea măsurilor actuale putând duce la reluarea întrecerilor la nivel amator.

Clasamentele la zi în partea lor superioară:

Liga A Prahova

# Echipa        M    V    E    I    GM    GP    P
1 CSO Plopeni        16    13    3    0    58    15    42p
2 CSO Tricolorul Breaza    16    13    0    3    40    22    39p
3 Petrolistul Boldeşti    16    12    2    2    48    11    38p
4 AFC Băneşti-Urleta    16    11    2    3    52    27    35p

Superliga B  Prahova

# Echipa        M    V    E    I    GM    GP    P
1 CS Ceptura-CSO Băicoi    18    14    1    3    41    21    43p
2 Voinţa Vărbilău    18    12    4    2    46    11    40p
3 CSC Berceni        18    11    3    4    56    32    36p
4 CS Scorţeni Bordeni    18    11    3    4    45    23    36p