Dacă ar fi să ne gândim la numărul de garduri peste care am sărit de-a lungul timpului, în goana după făptuitori, probabil că am putea fi premiați. Între timp, ne-am dezvoltat și tehnica”, a postat, pe Facebook, Jandarmeria Română, un mesaj care, poate mai mult decât oricând, este valabil zilele acestea.
“În unele cazuri, dincolo de gard (gardul pe care îl sar, zilnic, la antrenamente), ne-am confruntat fie cu diferențe de nivel (la propriu, dacă este să ne referim la intervenţiile jandarmilor montani), sau cu înţelegeri diferite ale modului în care oamenii înţeleg să respecte indicaţiile noaste”, se mai precizează în acelaşi comunicat postat pe Facebook.
Iar finalul -„Suntem foarte determinați să ne facem datoria, fără a ține cont de pericolele la care ne expunem, contribuind la menținerea echilibrului necesar vieții de zi cu zi, contribuind la încurajarea oamenilor în orice situaţie critică, reprezintă deviza noastră” – este, în aceste zile, mai valabil decât oricând.
Mai valabil decât oricând fiindcă, indiferent că fac parte din structurile Grupărilor Mobile sau din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene, oamenii legii, acuzaţi in corpore pentru un 10 august 2018 ciudat, sunt acum la datorie. Inclusiv cu riscul de a se îmbolnăvi chiar ei.
De aceea, îndemnul jandarmilor – inclusiv al celor prahoveni – acela de a sta acasă, pentru a ne proteja unii pe alţii, rămâne mai valabil ca oricând.
Dincoace de gard, trebuie să stăm noi.
Dincolo de el, sunt ei. Aflaţi printre cei din linia întâi…