Violeta Stoica

Consiliul Județean Prahova a reluat, la finalul săptămânii trecute, procedurile de achiziție pentru două proiecte importante finanțate cu fonduri europene – ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești și anveloparea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești.
Astfel, în luna februarie, vor fi deschise ofertele pentru realizarea celor două obiective de investiții, astfel încât autoritatea județeană să demareze lucrările destinate modernizării celor două spitale aflate în administrarea CJ.
Pentru ambele proiecte, Consiliul Județean Prahova a obținut finanțare europeană prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, în cursul anului trecut fiind semnate contractele.
Lansarea celor două licitații nu a fost însă urmată și de parafarea contractelor de lucrări și, acolo unde era cazul, de realizare a proiectului tehnic.
În privința extinderii, reabilitării, modenizării și dotării Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, până la data limită de depunere a ofertelor nu s-a prezentat nicio firmă care să fie interesată de semnarea contractului de proiectare și de execuție a lucrărilor.
Nici pentru anveloparea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești nu s-a găsit o societate pentru parafarea contractului, pentru că nu au fost depuse oferte conforme cerințelor autorității contractante.
Cele două licitații au fost reluate, sperându-se ca în scurt timp să fie încheiate contractele de lucrări și în primăvară să înceapă derularea modernizărilor la maternitate și la Județean.

Încă două proiecte pentru domeniul sanitar

Proiectul „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești” vizează îmbunătățirea condițiilor în care se acordă serviciile medicale în județul Prahova. Numărul mare de cazuri tratate în această unitate medicală impune asigurarea unor spații corect dimensionate și dotate corespunzător pentru asigurarea actului medical în condiții optime, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, cea mai importantă unitate medicală din judeţul Prahova. La Ambulatoriul integat au fost efectuate doar reparații curente, iar activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate, fapt care îngrădește desfășurarea activităților medicale.
maternitateProiectul derulat acum de către autoritatea județeană are în vedere tocmai modernizarea spațiilor, extinderea sediului actual, precum și dotarea cu aparatură performantă, pentru ca prahovenii să poată beneficia în condiții mai bune de asistență medicală și în sistem ambulator.
Pe de altă parte, în cadrul proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Eficiența energetică în clădirile publice, vor fi realizate lucrări ample la maternitatea ploieșteană, de care vor beneficia pacientele spitalului și nou-născuții.
La Spitalul de Obstetrică-Ginecologie va fi efectuată termoizolarea pereților exteriori, vor fi înlocuite tâmplăriile exterioare din lemn și cele ineficiente din PVC prin montarea de tâmplărie cu profile din aluminiu cu 5 camere, cu geam tripan (3 foi de sticlă), vor fi refăcute finisajele exterioare. În cadrul proiectului, se urmărește și modernizarea punctului termic, reabilitarea și modernizarea instalației de transport a agentului termic, precum și demontarea corpurilor de iluminat existente și înlocuirea acestora cu corpuri de iluminat de tip LED.