Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunţat semnarea contractului de finanţare

Violeta Stoica

Schimbări majore vor avea loc, în perioada următoare, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cea mai mare unitate medicală din Prahova, aflată în administrarea Consiliului Județean Prahova.
După modernizarea cu fonduri de la bugetul județului a secțiilor din locația Nord, Consiliul Județean Prahova a reușit să acceseze sume importante de la Uniunea Europeană pentru noi investiții la Spitalul Județean de Urgență – extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe și modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat.
Proiectul privind lucrările de la Unitatea de Primiri Urgențe este demarat deja, construirea extinderii UPU începând deja de săptămâna trecută.
Șeful administrației județene, Bogdan Toader, a anunțat că a semnat, ieri dimineață, la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, împreună cu ministrul Daniel Suciu, contractul de finanțare pentru modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Anunțul privind semnarea contractului de finanțare a modernizării ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost făcut, ieri dimineață, de către Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.
Bogdan Toader - SJU PloiestiȘeful administrației județene, al cărui principal obiectiv declarat a fost, încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Prahova, modernizarea spitalelor prahovene, a dat detalii în legătură cu proiectul semnat la Ministerul Dezvoltării: “Așa cum am promis, sunt decis să rezolv mare parte a problemelor determinate de condițiile din sistemul sanitar prahovean, astfel încât cetățenii acestui județ să nu mai fie nevoiți să apeleze la servicii medicale în afara județului nostru!
Astăzi (n.n. – ieri) am semnat – împreună cu unul dintre cei mai performanți membri ai Guvernului PSD, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale – contractul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Este încă un proiect cu fonduri europene promovat de Consiliul Județean Prahova pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale destinate prahovenilor.

ambulatoriu - Spitalul Judetean de Urgenta PloiestiCabinetele medicilor specialiști din ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt varianta optimă de a reduce aglomerația din secții, dar și de la Unitatea de Primiri Urgențe! Tratamentul bolnavilor în sistem ambulator este una dintre posibilitățile de acordare a îngrijirilor medicale, fără ca pacientul să aibă nevoie de internare în spital.
Contractul semnat astăzi (n.n. – ieri) va avea urmări directe atât pentru prahovenii care au nevoie de medici specialiști, cât și pentru personalul medical. Prin modernizarea acestor spații și prin dotările performante vor fi evitate tensiunile generate de aglomerație sau de timpii de așteptare din zona urgențelor, unde mulți bolnavi ajung fără să fi apelat anterior, așa cum este normal, la consultații de specialitate în sistem ambulator.
În spațiile unde își desfășoară activitatea ambulatoriul de specialitate au fost efectuate doar reparații curente, de-a lungul timpului. Este limpede că, în prezent, activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate. Și este nevoie reală ca să modernizăm și să dotăm și acest sector al celui mai mare spital prahovean la cerinţele actuale în domeniul sanitar.
Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești vizează și dotarea cu aparatură medicală performantă, iar valoarea totală a contractului semnat astăzi (n.n. – ieri) este de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean, în calitate de solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA.
Colegii din Consiliul Județean au pregătit și documentația pentru lansarea procedurii de achiziție a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise, urmând ca în această săptămână să fie urcată în SICAP.
Realitatea este că proiectele pe sănătate ar fi fost mult mai dificil de abordat fără munca echipelor de profesioniști ai Consiliului Județean Prahova. De aceea, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat direct sau indirect în promovarea și susținerea lor! Proiecte la care am muncit împreună, pentru prahoveni!”.