V. S.

Rejudecarea dosarului în care DNA Ploiești i-a trimis în fața instanței Înaltei Curți de Casație și Justiție pe Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe și Daniel Alixandrescu va ajunge la Tribunalul Prahova, în urma unei decizii luate ieri chiar de Curtea Supremă.
Potrivit soluției dată ieri de către magistrații Completului de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a admis excepția necompetenței după calitatea persoanei, invocată din oficiu chiar de către Instanța Supremă, având în vedere că rejudecarea dosarului nu poate fi făcută la aceeași instanță, pentru că Vlad Cosma nu mai este parlamentar. Astfel că s-a dispus trimiterea cauzei respective, ce formează obiectul dosarului nr.1547/1/2014* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Sentința este definitivă.
Tot în această lună, Curtea Supremă a respins ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva deciziei penale nr. 59 din data de 26 martie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 1153/1/2017, prin care s-a decis rejudecarea pe fond a cauzei.