Activ Prahova Ploieşti – Naţional Râmnicu Vâlcea, astăzi, ora 16:00

Petre Apostol

Echipa de handbal a Consiliului Judeţean Prahova, Activ Prahova Ploieşti, revine în Sala „Olimpia”, în această seară, având programat, de la ora 16:00, meciul cu Naţional Râmnicu Vâlcea, contând pentru etapa a treia din cadrul Diviziei A, Seria C.
„Bufniţele” se întorc acasă, după ce au cedat, în urmă cu două săptămâni, pe terenul principalei contracandidate la prima poziţie a clasamentului în serie, Dacia Mioveni 2012, scor 16-20. În schimb, în primul meci disputat în Sala „Olimpia”, în acest sezon, handbalistele pregătite de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu au depăşit clar formaţia din Odorheiu Secuiesc, scor 36-19. Adversarele prahovencelor din această seară reprezintă jucătoarele Centrului Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, fiind, practic, în mare parte, echipa României de tineret, care, prin urmare, nu contează în clasamentul pentru calificarea la turneul semifinal în Divizia A, deoarece nu are drept de promovare. În primele două etape, Naţional Râmnicu Vâlcea a pierdut de fiecare dată, mai întâi pe terenul formaţiei Dacia Mioveni 2012, scor 21-25, după care, pe teren propriu, cu CSM Târgu Jiu, scor 24-28.
Meciul dintre Activ Prahova Ploieşti şi Naţional Râmnicu Vâlcea va fi arbitrat de braşovenii Cristian Mihai şi Ovidiu Petre.
Celelalte două partide din cadrul etapei a treia a Diviziei A s-au disputat, deja, de săptămâna trecută, CS Dacia Mioveni 2012 câştigând categoric pe terenul „lanternei roşii” CSU Târgovişte, scor 36-13 (18-6), iar CSM Târgu Jiu s-a impus acasă în duelul cu ACS Odorheiu Secuiesc, scor 26-21 (15-10).