F. T.

Lucru clar, pe fondul secetei şi, nu în ultimul rând, al neglijenţei, continuă sezonul arderilor de vegetaţie uscată. Astfel, dacă în cursul săptămânii trecute au fost înregistrate arderi în serie pe teritoriul mai multor unităţi administrativ – teritoriale din judeţ, începutul săptămânii a debutat tot “ în flăcări”.
Ieri, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, până la ora 13,30, zeci de pompieri şi mai multe autospeciale de stingere cu apă şi spumă s-au deplasat în comunele Plopu (sat Gâlmeea), Măgureni (sat Lunca Rahovei), dar şi în oraşele Ploieşti (strada Eremia Grigiorescu) şi Boldeşti – Scăeni (sat Lipăneşti).
Suprafaţa totală pârjolită nu era cunoscută încă la ora scrierii acestor rânduri, fiindcă, în unele localităţi, pompierii se luptau pentru identificarea şi, implicit, stingerea ultimelor focare.
Cum şi pentru zilele următoare se anunţă temperaturi ridicate, reprezentanţii ISU Prahova recomandă cetăţenilor să ia toate măsurile de precauţie atunci când dau foc la “uscături” şi, nu în ultimul rând, să nu arunce ţigări aprinse la întâmplare.