Petre Apostol

Cu o săptămână înainte de startul Diviziei A la handbal feminin, noua echipă prahoveană Activ Prahova Ploieşti, din cadrul clubului sportiv recent înfiinţat de către Consiliul Judeţean Prahova, a organizat, la Sala Polivalentă din Plopeni, un turneu de verificare. Alături de echipa pregătită de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu, care are ca simbol bufniţa, au mai participat formaţii tot din eşalonul secund valoric: CSU Ştiinţa Bucureşti, CS Crişul Chişineu-Criş şi CSM Târgu Jiu.
Echipa prahoveană a arătat o formă bună de joc, câştigând turneul, după ce s-a impus în toate cele trei partide disputate. Sâmbătă, în prima zi a turneului, Activ Prahova Ploieşti a dispus de CSM Târgu Jiu, cu scorul de 34-18, şi de CS Crişul Chişineu-Criş, cu scorul de 34-28.
În ultima zi a întrecerii, duminică, „bufniţele” au învins şi pe CSU Ştiinţa Bucureşti, cu scorul de 33-25.
În toate cele trei partide, cele mai valoroase jucătoare de pe teren au fost de la Activ, anume Adina Panaite, Florentina Popescu şi Iryna Shutska.
Primul joc oficial al noii echipe de handbal a judeţului este programat luni, 9 septembrie, la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu urmând să întâlnească formaţia din Odorheiu Secuiesc – ACS Szekelyudvarhelyi Noi, într-un meci contând pentru prima etapă din Divizia A, Seria C.