Petre Apostol

Jucătorul ploieştean de volei Alexandru Voinea rămâne în prima divizie naţională, prelungindu-şi contractul cu echipa CS „U” Cluj, la care evoluează din sezonul 2017-2018. Născut în 1993, acesta provine de la secţia de volei a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, unde l-a avut ca profesor pe Ştefan Dumitrescu.
Alexandru Voinea evoluează pe postul de centru, fiind, în sezonul trecut, unul dintre jucătorii de bază ai echipei ardelene. Acesta a fost al doilea din echipă la numărul de blocaje realizate (35), având o medie de 0,4 blocaje pe set, înregistrând, totodată, şi un procentaj de 51% la atacuri reuşite.
În privinţa altor mutări realizate în campionatul românesc, de menţionat că antrenorul Sergiu Stancu a rămas la CSM Arcada Galaţi, după ce a reuşit să câştige pentru a doua oară la rând titlul naţional, mai întâi cu Tricolorul LMV Ploieşti, iar în sezonul trecut – cu gruparea gălăţeană. Totodată, fostul campion cu Tricolorul LMV, Cristian Bartha, a rămas la Volei Municipal Zalău, la care a mai sosit un alt component al defunctei echipe ploieştene – Ovidiu Darlaczi.
De asemenea, tot cu trupa sălăjeană a mai semnat şi sârbul Goran Skundric, jucător care plecase din campionatul românesc, de la Tricolorul LMV, în urmă cu două sezoane, anul trecut evoluând în ţara natală, la Vojvodina Novi Sad.