Petre Apostol

Calificată la turneul final cu 20 de victorii în 24 de partide disputate în faza preliminară, echipa de baschet U13 de la CSM Ploieşti, antrenată de Loredana Munteanu, a reuşit să avanseze în careul de aşi la Campionatul Naţional. Turneul final se desfăşoară la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, iar echipa ploieşteană a făcut parte din Grupa 1, debutând cu o victorie categorică, miercuri, în disputa cu ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, scor 61-25.
Elevele antrenoarei Loredana Munteanu şi-au asigurat, apoi, calificarea în semifinale, chiar după al doilea meci disputat la turneul final, învingând, joi, pe BC Slam Bucureşti, cu scorul de 55-49. În acel meci, ploieştencele au revenit, însă, după un început mai puţin reuşit, gruparea din Capitală adjudecându-şi primul sfert, cu 17-11. Echipa prahoveană şi-a revenit, câştigând sfertul secund cu scorul de 22-13, după care a gestionat foarte bine avantajul construit, ultimele două sferturi revenind tot ploieştencelor, cu 11-10, respectiv 11-9.
Pentru echipa ploieşteană, rezervele au avut o contribuţie decisivă în revenire, în special căpitanul Karina Munteanu, fiica antrenoarei de la CSM, care a încheiat partida cu „double-double”, marcând 21 de puncte şi reuşind 12 recuperări (9 ofensive). În plus, aceasta a mai bifat şi cinci capace şi trei intercepţii. De la ploieştence s-au mai remarcat Daria Iordăchescu (12 puncte, 8 recuperări, 2 intercepţii şi un capac), Agnes Zane (7 puncte, 12 recuperări, 2 capace), Daria Tănase (5 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepţii) şi Andreea Dumitru (4 puncte, 8 recuperări, 2 intercepţii).
Ieri, în ultimul meci din grupă, CSM Ploieşti a evoluat în compania formaţiei LPS Alba Iulia, fiind duelul pentru prima poziţie, după ce şi adversarele prahovencele câştigaseră partidele anterioare, cu BC Slam Bucureşti, scor 43-40, respectiv cu ACS Champions CSŞ Nr. 6 Bucureşti, scor 60-36. De altfel, acestea erau echipele care au înregistrat cele mai bune performanţe în faza preliminară, LPS Alba Iulia obţinând 16 victorii în cele 24 de partide disputate anterior turneului final.
Meciul a fost extrem de echilibrat, nicio echipă nereuşind să se desprindă la mai mult de şase puncte. Formaţia din Alba Iulia şi-a adjudecat primul sfert, scor 12-10, dar CSM Ploieşti a replicat, iar la pauza mare conducea cu scorul de 26-24. În debutul sfertului al treilea, ploieştencele s-au desprins la 30-24, însă adversarele au întors rezultatul, după un parţial de 10-2. Apoi, ambele echipe şi-au împărţit conducerea meciului, însă LPS Alba Iulia a încheiat sfertul în avantaj, unul minim, scor 41-40.
În ultimul sfert, CSM Ploieşti a revenit în frunte, desprinzându-se chiar la cinci puncte, scor 48-43, respectiv 50-45. Dar, nu a fost suficient, LPS Alba Iulia marcând şase puncte consecutiv. În ultimul minut, ambele echipe s-au aflat la conducere, dar nu la mai mult de un punct, până în ultimele opt secunde, când LPS Alba Iulia a stabilit scorul final, câştigând cu scorul de 60-58.
De la CSM Ploieşti s-au remarcat Karina Munteanu, care a reuşit un nou „double-double”, cu 15 puncte şi 10 recuperări, bifând şi două intercepţii, Daria Iordăchescu, marcatoare a 16 puncte, reuşind şi 8 recuperări şi 3 intercepţii, şi Agnes Zane, care a încheiat cu 6 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive şi o intercepţie.
Semifinalele sunt programate astăzi, CSM Ploieşti urmând să joace, de la ora 12:00, cu învingătoarea Grupei 2.