Petre Apostol

Jucătoarea ploieșteană de baschet Ioana Ghizilă își continuă într-o manieră deosebită cel mai bun sezon al carierei de până acum, contribuind decisiv la cel de-al 14-lea succes al campioanei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. În vârstă de 21 de ani, fundașul format la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, de profesoara Loredana Munteanu, începe să arate că se apropie de maturitatea sportivă.
În etapa a cincea din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet, Sepsi s-a impus pe terenul formației FCC ICIM CSB Arad, cu scorul de 92-54 (23-16, 30-11, 18-13, 21-14), menținându-și parcursul perfect, echipa din Sfântu Gheorghe ocupând prima poziție a ierarhiei, fiind neînvinsă în cele 14 partide disputate în campionat.
În meciul de la Arad, ploieșteanca Ioana Ghizilă a fost, din nou, principala marcatoare a campioanei, cu 22 de puncte, egalându-și a doua performanță a sa din acest sezon. Cea mai bună performanță a stabilit-o la finalul anului trecut, când a marcat 27 de puncte, în victoria cu Phoenix Știința Constanța, scor 82-60, realizând atunci, totodată, și recordul de triple din acest sezon al campionatului (7 coșuri reușite de la distanță).
De asemenea, și în meciul de sâmbătă, Ioana Ghizilă a marcat de patru ori din afara semicercului, adăugând, totodată, și patru recuperări și patru pase decisive.
Astfel, jucătoarea ploieșteană este lidera formației dintre sportivele U23, iar cu 13,64 puncte pe meci reprezintă a doua marcatoare a campioanei (după americanca Kristina Higgins – 19,07 puncte pe meci), fiind pe locul 17 în ierarhia marcatoarelor Ligii Naționale. În plus, Ioana Ghizilă este a doua jucătoare din lotul echipei Sepsi și la pase decisive (4,21), fiind a 11-a în clasamentul campionatului la această categorie.
De remarcat ar mai fi și faptul că Ioana Ghizilă are un coeficient de eficiență de 14,36, fiind a doua din tabăra campioanei și pe locul 13 în campionat la această categorie.