Marcel Marin, Marian Dima

CS Blejoi, campioana Ligii A Prahova, nu a reuşit să se impună nici măcar “pentru onoare” în manşa retur a barajului contra celor de la Venus Independenţa şi, cu scorul general de 6-2 pentru călărăşeni, promovarea a părut a fi doar “un vis”. Desigur, acel 1-5 din manşa tur a fost decisiv, dar s-a văzut, în retur, că acea victorie a celor de la Venus, din prima partidă, nu a fost chiar “lipsită de fundament”, oaspeţii dând o replică destul de solidă şi la Blejoi.
Unde, pentru o scurtă perioadă, după golul lui Cristian Mihăiţă, marcat înainte de pauză, în min. 36, s-a sperat la un reviriment miraculos, dar speranţele au “murit”, puţin câte puţin, până la urmă ratându-se şi “simpla victorie”!
Desigur, dacă la scorul de 1-0, înainte de pauză, centralul Ştef acorda cartonaşul galben cuvenit şi, implicit pe cel roşu, pentru că jucătorul în cauză mai avea un avertisment, lui Toma Vincene – din nou printre cei mai buni oameni ai celor de la Venus – poate că altfel se scria istoria partidei. Din păcate, un pic “ilogic”, ţinând cont de poziţia celor din Blejoi “în fenomen”, nici arbitrajul nu a fost ce avea echipa nevoie, în ambele manşe, astfel că se ratează, în premieră pentru judeţul nostru, o promovare în Liga a III-a! Culmea, cele câteva greşeli clare ale lui Ştef împotriva gazdelor s-au petrecut chiar sub “privirile” fostului asistent FIFA – Cristi Nica, membru al CCA, cu “CV” de oficial al celor din Blejoi! Încurcate sunt căile fotbalului şi ale arbitrajului, mai ales…
8-bSă fim realişti, nu din cauza arbitrajului, în ambele manşe, totul părând a fi împotriva echipei din Blejoi, care, de data aceasta, pe teren propriu, a avut şi ghinionul unui gazon foarte greu din cauza ploilor căzute, alt factor care a avantajat, clar, echipa care urma să se apere.
Iar echipa din Independenţa a reuşit un egal, la Blejoi, după ce în minutul 60, la centrarea lui Toma Vincene, fostul prim-divizionar Borbely Csaba a trimis cu capul spre poarta adversă, Adrian Gheorghe a respins , dar Ene – aflat pe fază – a reuşit golul egalizator. Iar până la final, tot gazdelor li s-a refuzat şi un gol, marcat de Vintilă, pe motiv de offside, cei peste 500 de spectatori prezenţi, care au “abandonat” meciul numărul 1 de la Mondialul din Rusia de până acum – Franţa – Argentina, plecând acasă fără satisfacţia unui succes măcar!

CS Blejoi – Venus Independenţa 1-1 (1-0)
Stadion: “Comuna” – Blejoi. Spectatori: circa 500. Au marcat: C. Mihăiţă (36) / M. Ene (60)
CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Ghinea – Ir. Dumitru (cpt) – Ruptureanu, Bojoagă (56 M. Anghel), Mihăiță, Vl. Badea – Vintilă. Antrenor: Răzvan Vlad
VENUS: L. Marin – C. Stoica (85 M. Gheorghe), Chiva, Epaminonda Nicu, Rusie – C. Alexe (cpt) – M. Cană (66 C. Ana), M. Ștefan (85 M. Minea), Toma Vincene, M. Ene – Borbely. Antrenor: Ilie Zeciu.
Au arbitrat: Claudiu Ștef (Târgu Mureș) – Gabriel Boncz (Făgăraș) și Lucian Țuțu (Tărlungeni).
Observatori: Petrișor Chirițescu (Brașov), pentru joc, și Teodor Grozea (Brăila), pentru arbitraj.
Cartonașe galbene: Ad. Vintilă (50) /Toma Vincene (43), L. Marin (80).
Jucătorul meciului: Csaba Borbely