F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii prahoveni au derulat o acţiune în campusul Universităţii de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti, aceasta având drept scop informarea şi prevenirea în ceea ce priveşte comiterea faptelor cu caracter ilegal (penal), cât şi pentru prevenirea traficului de persoane şi încălcarea normelor privind cazarea în spaţiile destinate în acest sens în căminele studenţeşti. Nu în ultimul rând, descinderile oamenilor legii au vizat şi eventualele ilegalităţi comise de administratorii agenţilor economici care îşi desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în incinta şi în zona adiacentă a instituției de învăţământ superior.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cu ocazia raziilor care au avut loc în ziua de 20 aprilie, timp de două ore (intervalul 10 – 12) au fost legitimate 87 de persoane, fiind aplicate zece sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 18.000 de lei.
Fireşte, acţiunile oamenilor legii nu au avut, cum aminteam mai sus, doar caracter punitiv, ci şi preventiv. În acest din urmă context, au fost distribuite studenţilor pliante şi flayere pentru prevenirea furturilor din buzunare, a consumului de tutun şi droguri, dar şi în ceea ce priveşte munca la negru ori a traficului de persoane.